Publicat 13/6/2019 15:53:51CET

La Generalitat es compromet a destinar 20 milions a innovació el 2020

La Generalitat es compromet a destinar 20 milions a innovació en 2020
GENERALITAT

BARCELONA, 13 Juny (EUROPA PRESS) -

La Generalitat de Catalunya s'ha fixat l'objectiu de destinar 20 milions d'euros a la compra pública d'innovació l'any 2020, ha informat en un comunicat aquest dijous.

Per aconseguir aquest propòsit, la Direcció General de Contractació Pública ha elaborat la Guia per a la compra pública d'innovació (CPI) en l'àmbit del Govern i el seu sector públic.

El document aporta pautes i recomanacions orientades a facilitar als òrgans de contractació la tasca d'incorporar la innovació en els procediments de licitació.

La CPI vol promoure la innovació amb dos objectius: impulsar la competivitat de les empreses i millorar l'eficiència i la qualitat dels serveis públics.

El canvi consisteix a deixar d'especificar el producte concret a comprar, definir les necessitats que calen cobrir i les funcionalitats que haurà de tenir el nou producte, promovent la creació i investigació de les empreses.

La CPI s'ha presentat aquest dijous, en un acte amb més de 200 representants del món empresarial, i el secretari general de la Conselleria de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, Albert Castellanos.

Castellanos ha ressaltat el potencial impacte i transformació de la compra pública, que suposa més del 15% del producte interior brut de la Unió Europea, i en concret a Catalunya, ha indicat, on la Generalitat és el principal comprador.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.