Publicat 13/6/2019 15:53:51 +02:00CET

La Generalitat es compromet a destinar 20 milions a innovació el 2020

La Generalitat es compromet a destinar 20 milions a innovació en 2020
GENERALITAT

BARCELONA, 13 juny (EUROPA PRESS) -

La Generalitat de Catalunya s'ha fixat l'objectiu de destinar 20 milions d'euros a la compra pública d'innovació l'any 2020, ha informat en un comunicat aquest dijous.

Per aconseguir aquest propòsit, la Direcció General de Contractació Pública ha elaborat la Guia per a la compra pública d'innovació (CPI) en l'àmbit del Govern i el seu sector públic.

El document aporta pautes i recomanacions orientades a facilitar als òrgans de contractació la tasca d'incorporar la innovació en els procediments de licitació.

La CPI vol promoure la innovació amb dos objectius: impulsar la competivitat de les empreses i millorar l'eficiència i la qualitat dels serveis públics.

El canvi consisteix a deixar d'especificar el producte concret a comprar, definir les necessitats que calen cobrir i les funcionalitats que haurà de tenir el nou producte, promovent la creació i investigació de les empreses.

La CPI s'ha presentat aquest dijous, en un acte amb més de 200 representants del món empresarial, i el secretari general de la Conselleria de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, Albert Castellanos.

Castellanos ha ressaltat el potencial impacte i transformació de la compra pública, que suposa més del 15% del producte interior brut de la Unió Europea, i en concret a Catalunya, ha indicat, on la Generalitat és el principal comprador.