Publicat 30/4/2019 16:10:37 +02:00CET

La Generalitat completa la "restitució" de les delegacions catalanes clausurades pel 155

La portaveu del Govern: "No ens estranya que un govern capitaneado per PP, Cs i Vox compti amb Millo"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha completat aquest dimarts la "restitució" de totes les delegacions catalanes en l'exterior que es van clausurar per l'aplicació a Catalunya de l'article 155 de la Constitució amb el nomenament dels delegats de Polnia i Pasos Bltics, el de Portugal i el de l'Europa Central.

"A partir d'ara, la resta ser per expandir-se", ha subratllat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Així, ha anunciat el nomenament d'Ewa Adela Cylwik com a delegada del Govern als Pasos Bltics; Rui Álvaro da Costa Reis com a delegat a Portugal, i Krystyna Schreiber com a delegada a l'Europa Central.

També ha informat que la nova secretria d'Acció Exterior i de la UE és Mireia Borrell, que és doctora en economia política europea per l'European Institute de la London School of Economics i des del juliol de l'any passat era directora general de Relacions Exteriors.

Un altre dels nomenaments que s'han aprovat és el d'Alfonso González com a director general d'Assumptes Europeus i Mediterrani, d'Isidre Sala com a director general d'Assumptes Globals i d'Oriol Duran com a director general d'Anlisi i Planificació Estratgica de l'Acció Exterior.