Publicat 21/11/2019 16:09:08 +01:00CET

La Generalitat celebrarà la primera cimera climàtica catalana, l'inici d'un "full de ruta"

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet.
EUROPA PRESS

La trobada tindrà lloc el 17 de gener del 2020

BARCELONA, 21 nov. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat celebrarà per primera vegada una cimera climàtica catalana per combatre la situació d'emergència en la qual es troba el territori, ha explicat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en roda de premsa aquest dijous.

La cimera arriba com a nova iniciativa que se sumarà a un paquet de mesures que ja estan en marxa per fer front a l'"emergència climàtica" declarada pel Govern.

Calvet ha assegurat que ara duen a terme "una sèrie de reunions preparatives": una primera amb l'Ajuntament de Barcelona, les diputacions i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i una segona juntament amb els agents econòmics i socials.

El conseller es reunirà "de manera urgent" amb els gestors del Port i Aeroport de Barcelona, així com amb el sector de la indústria, turisme, comerç, finances, agricultura, alimentació, així com amb els responsables del sector de l'automoció i mobilitat.

"Aquesta cimera no serà ni punt de partida, ni punt final; serà un punt i seguit", ha subratllat Calvet, en referència al fet que el fòrum haurà de sotmetre's a una avaluació contínua, per corregir i adaptar els objectius fixats, amb la finalitat d'aconseguir més eficàcia en la lluita contra el canvi climàtic.