Publicat 25/11/2019 15:42

La Generalitat i Barcelona demanen dileg davant del "conflicte polític" en una declaració conjunta

La consellera de Presidncia i portaveu del Govern, M. Budó, amb l'alcaldessa de Barcelona, A. Colau.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 nov. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han acordat aquest dilluns en una trobada de la Comissió Mixta una declaració conjunta en la qual defensen que el dileg i la negociació siguin els instruments per trobar "solucions polítiques al conflicte polític existent".

Ho han explicat per separat en dues rodes de premsa després de la comissió el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, que ha demanat solucions dins de la llei, i la consellera de Presidncia, Meritxell Budó, que ha defensat que el conflicte és polític i no de convivncia i, i que cal dileg.

Tots dos, que han descartat respondre preguntes d'mbit polític sense relació amb la comissió, han explicat que la declaració conjunta inclou també exigir la derogació de la llei de racionalització i sostenibilitat de l'sdministració Local (LRSAL), que "ha comportat un atac al principi d'autonomia local".

Budó, que ha presidit la trobada al costat de l'alcaldessa Ada Colau, ha defensat que el Govern catal és municipalista: "Entenem que el municipalisme ha de ser motor de desenvolupament" de Catalunya, ha ressaltat la consellera i portaveu del Govern.

Les dues administracions han defensat també la necessitat de treballar per aconseguir un finanament més gran de l'Estat al transport públic metropolit, han explicat Budó i Collboni, que ha apostat per disposar d'un sistema de finanament adequat i just davant els canvis de mobilitat.

Coincidint amb el Dia internacional contra la violncia cap a la dona, han ratificat el compromís amb continuar treballant per aconseguir eradicar les violncies masclistes i la reparació de les víctimes.

Al marge de la declaració conjunta, han reafirmat en la comissió bilateral el compromís d'ambdues administracions amb l'agenda d'equilibri territorial i la cohesió econmica i social, i l'Ajuntament s'incorporar en el consell assessor del projecte promogut per la Generalitat País Viu.

CARTA MUNICIPAL DE BARCELONA

Han acordat un posicionament institucional conjunt per afermar el rgim especial de la ciutat mitjanant la Carta Municipal que s'acompanyaria d'accions precises dirigides a les dues institucions per també al món acadmic i als rgans jurdisdiccionals per garantir el seu reconeixement en les polítiques del Govern i l'aplicació en les institucions.

Les accions es concreten en la celebració d'una jornada institucional que commemora els 20 anys de la Carta Municipal i estableix unes sessions tcniques entre responsables dels departaments de la Generalitat i de les gerncies de l'Ajuntament per millorar la collaboració entre les dues administracions.

Per Collboni, la Carta Municipal és un instrument permanentment vigent i vlid que durant els darrers anys "havia estat una mica ignorat", per la qual cosa ha celebrat el compromís per millorar les polítiques de la ciutat.

POLÍTIQUES D'OCUPACIÓ

A més, han acordat crear un programa plurianual entre el Servei Catal d'Ocupació i l'Ajuntament per fomentar l'ocupació i les polítiques d'aquest mbit dins del conveni de collaboració ja existent per donar un salt qualitatiu que millori l'eficcia i l'eficincia de les polítiques d'ocupació que encara es despleguen per separat a la ciutat.

"Estem absolutament segurs que l'objectiu de la política econmica de l'Ajuntament és afavorir els llocs de feina", ha sostingut Collboni, i ha afegit que la intenció és tenir els serveis públics d'ocupació absolutament ben coordinats.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés