La Generalitat avisa Sánchez: El decret contra la república digital és "una pedra molt grossa" en la seva investidura

Publicat 27/11/2019 16:06:22CET
El conseller Jordi Puigneró
GENERALITAT

MADRID, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Polítiques Digitals i Administracions Públiques de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha avisat aquest dimecres al president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, que la convalidació del Congrés del decret-llei contra la república digital suposa "una pedra molt grosa" en el camí per a la negociació de la seva investidura.

Així ho ha advertit Puigneró en declaracions davant del Congrés després del debat sobre el citat decret-llei que convalidarà la Diputació Permanent del Congrés, gràcies al suport que el PP deixarà l'Executiu

Després de reiterar les seves crítiques a la norma que el Govern central en funcions va aprovar coincidint amb l'arrencada de la campanya electoral per als comicis del 10 de novembre, Puigneró ha denunciat que, amb la seva convalidació "s'ha aprovat l'estat d'excepció digital a Espanya".

"NO LI SORTIRÀ DE FRANC"

"Vulnerar els drets digitals dels ciutadans catalans no li sortirà de franc a Pedro Sánchez. Avui Sánchez ha posat una pedra molt grossa damunt de la taula per fer molt més difícil la seva investidura", ha asseverat el conseller.

En aquest context, ha indicat que la seva formació pren "nota" de la negativa del Govern central a retirar la seva convalidació de l'ordre del dia de la Diputació Permanent, la qual cosa hauria comportat la derogació de facto el decret quan es complís un mes de la seva aprovació.

Per això, JxCat demandarà la seva derogació en qualsevol negociació amb els socialistes, investidura inclosa. "I em consta que altres grups faran el mateix", ha dit el conseller, en referència a ERC i recordant que els seus socis en l'Executiu català encara estan negociant amb el PSOE i encara no han decidit el seu vot respecte a la investidura.

A qui sí ha cridat expressament a "reflexionar" és a Unides Podem, que, des del seu punt de vista jugarà "el paper de la trista figura" en abstenir-se en la convalidació del decret, "prevalent uns seients en un govern sobre els drets digitals dels ciutadans".

AQUESTA SERÀ LA FORÇA DE PODEM?

"Haurien de reflexionar sobre si aquest és el sentit del nou Govern central", ha etzibat als de Pablo Iglesias, després de mostrar la seva preocupació per la "poca força" que, segons el seu pronòstic, tindran al futur govern, si s'ha de jutjar per la seva posició d'aquest dimarts. En aquest punt, ha afegit que en salvar el seu decret gràcies al PP, Sánchez ha fet una "passa un més cap a la gran coalició".

Finalment, ha subratllat que des del govern català combatran aquest decret "en tots els àmbits" tant en el camp judicial com en el polític, dins i fora d'Espanya. De fet, aquest dimarts, el Govern ja va aprovar demanar al Consell de Garanties Estatutàries l'informe preceptiu necessari per presentar un recurs d'inconstitucionalitat.

Contador