Publicat 6/2/2019 18:41:39 +01:00CET

La Generalitat arriba a un acord per comercialitzar pomes i peres adaptades als climes càlids

BARCELONA, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentries (IRTA) de la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat ha arribat a un acord amb la productora de fruita T&G Global per comercialitzar i continuar desenvolupant noves varietats de poma i pera adaptades als climes clids.

Durant l'acord, assolit en el marc de la fira Fruit Logistica de Berlín, la consellera Teresa Jord, acompanyada del director general de l'IRTA, Josep Usall, ha explicat que l'adaptació dels cultius en les condicions ambientals del canvi climtic és un dels reptes principals del sector, ha informat la Generalitat aquest dimecres en un comunicat.

En els propers anys, arribaran al mercat catal aquest tipus de fruites, que ja s'estan treballant i es caracteritzen per tenir una qualitat excellent i una alta coloració en condicions d'altes temperatures i escassetat d'aigua.

Fruit Futur i Plant & Food Research, impulsors del programa de millora gentica per a la millora varietal de pomes i peres, també han signat l'acord.

El programa varietal fa servir contribucions de germoplasma tant de Nova Zelanda com d'Espanya per identificar arbres pare amb les característiques clau que es requereixen per al canvi climtic.

Aquests atributs són: una alta tolerncia a la temperatura, un baix requeriment d'aigua i fruites d'alta coloració i bona textura, sabor i conservació.

L'Hot Climate Programme (HCP) el van iniciar l'IRTA i Plant & Food Research el 2002 amb l'objectiu de desenvolupar noves varietats de pomes i peres adaptades a zones de cultiu amb altes temperatures.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 2. 2

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 3. 3

  Detingut l'actor porno Nacho Vidal per la mort d'un fotògraf en un ritual místic

 4. 4

  Coronavirus.- El Corpus de Barcelona celebrarà els seus 700 anys amb activitats en línia

 5. 5

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19