Publicat 01/12/2020 12:40CET

La Generalitat aprova un programa de control de les activitats pesqueres i aqüícoles

La Generalitat aprova un programa de control de les activitats pesqueres i aqüícoles
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 1 des. (EUROPA PRESS) -

La Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Conselleria d'Agricultura ha aprovat el programa de control oficial de la traçabilitat pesquera i la transmissió de la informació al consumidor dels productes pesquers i aqüícoles a Catalunya (2021-2025).

Segons un comunicat de la Generalitat d'aquest dimarts, el programa posa de manifest la importància de controlar la traçabilitat pesquera després de la primera venda i d'informar el consumidor dels productes pesquers i aqüícoles.

Aquest programa s'inclou en el Pla general de control i inspecció de la pesca i afers marítims de la Generalitat de Catalunya.

Preveu actuacions de control al llarg de tota la cadena comercial, des de llotges pesqueres fins a peixateries o restaurants passant per tots els intermediaris i també la fase de transport dels productes.

La Conselleria ha destacat que controlar la traçabilitat d'aquests productes contribueix a garantir la pesca legal, declarada i reglamentada, i també l'aprofitament sostenible dels recursos marins.

EINA PER A LA QUALITAT

Agricultura ha afegit transmetre correctament aquesta informació permet que el consumidor triï "assenyadament" a l'hora de comprar, i esdevé en una eina per defensar i promocionar el producte pesquer de proximitat, valorar el producte de qualitat i augmentar la renda dels pescadors catalans.

La Conselleria ha deixat clar que l'èxit de la Política Pesquera Comuna (PCC) de la UE depèn "en gran mesura" d'aplicar un sistema eficaç de control i de garantir-ne el compliment.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés