Publicat 31/1/2019 22:51:32 +01:00CET

La Generalitat aborda el decret de les VTC amb aquestes empreses, cossos policials i l'AMB

Reunió de la Generalitat amb policies, AMB sobre el decret de VTC
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 31 gen. (EUROPA PRESS) -

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, i el director de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, han mantingut dues reunions aquest dijous per abordar el decret del Govern sobre vehicles de lloguer amb conductor (VTC), que entrar en vigor divendres.

En una de les reunions han participat Mossos d'Esquadra, altres cossos policials i l'rea Metropolitana de Barcelona (AMB), per informar i unificar criteris sobre l'aplicació de la norma, segons un comunicat de la Conselleria de Territori.

En l'altra reunió han estat empreses i particulars amb llicncia de VTC, que compten amb 500 llicncies, per abordar el procés d'implantació del control digital dels serveis de VTC a través del registre de serveis de lloguer VTC (RECVTC), i el rgim d'adaptació als nous requeriments.

El RECVTC és un instrument amb qu les empreses de lloguer de VTC han d'informar a l'Administració de tots els serveis en una jornada --dia i hora, empresa contractada i lloc d'origen i de destinació--: s'activar aquest divendres en una primera fase, en qu els titulars de llicncies VTC han d'anar inscrivint-s'hi.

EL DECRET

El decret llei aprovat pel Govern dimarts que obliga els VTC a precontratar els seus serveis amb una antelació mínima de 15 minuts ha estat publicat aquest mateix dijous al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc).

La norma entrar en vigor aquest divendres, moment a partir del qual les condicions que aquesta fixa hauran de complir-les plataformes com Uber i Cabify, les quals aquest mateix dijous han anunciat que deixaran d'operar a Barcelona el mateix divendres.

En el cas de la prohibició de la geolocalització --el decret fixa que no podr ser utilitzada pels clients abans de la contractació del servei--, la norma contempla un període de transició d'un mes perqu les empreses de VTC puguin adaptar-s'hi.