Publicat 18/5/2020 13:18:13 +02:00CET

Gebro Pharma va facturar 74,7 milions el 2019, un 12% més

Gebro Pharma
GEBRO PHARMA - Archivo

BARCELONA, 18 maig (EUROPA PRESS) -

Laboratoris Gebro Pharma, filial de l'austríaca Gebro Pharma, va tancar l'any 2019 amb una facturació de 74,7 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement del 12% respecte a l'any anterior.

La companyia, amb seu a Barcelona, ha afirmat que preveu continuar amb aquest creixement aquest 2020, ha informat en un comunicat aquest dilluns.

Ha destacat la seva aposta per la recerca i el desenvolupament i al maig llançarà un fàrmac destinat als pacients amb artritis reumatoide i lupus; al setembre un xarop pensat per als pacients pediàtrics, i a principis de 2021 comercialitzarà un format efervescent dissenyat per millorar les opcions terapèutiques dels pacients amb dolor moderat a sever.

Des del març, Gebro Pharma ha col·laborat en la lluita contra el Covid-19 i ha donat 198.000 dosis d'hidroxicloroquina de formulació pròpia per a l'assaig clínic Epicos, el primer promogut pel Ministeri de Sanitat per a la prevenció de la infecció per coronavirus en professionals sanitaris.

En concret, la hidroxicloroquina donada per Gebro Pharma està servint per tractar al voltant de 2.000 professionals sanitaris durant tot el procés.

Els laboratoris també participen en l'assaig clínic liderat pel doctor Oriol Mitjà de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona) i la Fundació FLS de Lluita contra la Sida, les Malalties Infeccioses i la Promoció de la Salut i la Ciència, engegat a Catalunya.

Contador