Publicat 14/06/2021 18:08CET

Gay (ICAB) renova mandat i anima l'advocacia a "tenir veu davant el legislador"

La degana de l'Icab, Maria Eugènia Gay, pren possessió del càrrec.
EUROPA PRESS

La Junta de Govern pren possessió després de les eleccions del 3 de juny

BARCELONA, 14 juny (EUROPA PRESS) -

La degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), Maria Eugènia Gay, ha jurat el càrrec després de ser reelegida per a un nou mandat, i en el seu discurs ha animat la professió a "tenir veu davant el legislador, ser capaços de continuar assentant el futur de la legislació que ha de vetllar" per protegir els drets.

Després de jurar el càrrec en l'acte de presa de possessió, Gay ha recordat els objectius que es va fixar quan va començar el seu anterior mandat fa quatre anys i ha ressaltat la condemna a la violència masclista, el respecte a la dignitat de les persones, i la defensa de la presumpció i l'estat de dret, que ha reiterat.

Ha exposat la intenció de crear a l'ICAB un centre de recerca del dret i "convertir Barcelona en un clúster internacional d'estudi i recerca del dret, que permeti fer propostes i participar activament en les propostes de llei".

Ha apostat per una "formació d'excel·lència" als professionals de l'advocacia i ha assegurat lleialtat al Consell de l'Advocacia Espanyola, al Consell de l'Advocacia Catalana (CICAC), al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i a la resta d'institucions.

La candidatura de Gay va ser la més votada en les eleccions de l'ICAB el 3 de juny, fet que li permet repetir mandat amb un programa que ha definit com "transversal, integrador i que recull les diferents sensibilitats en l'àmbit del dret".

En la nova Junta de Govern, Jesús Sánchez García serà el vicedegà de l'ICAB i Joaquim de Miquel Sagnier el secretari.

Els diputats que han estat elegits, tots membres de la candidatura de Gay, són els juristes Montse Pintó, Miquel Queralt, Frederic Munné, Rosa Isabel Peña, Yvonne Pavía, Ramón Ángel Casanova, Carles García Roqueta, Núria Flaquer, Susana Ferrer Delgadillo, Carmen Valenzuela, Mireia Ramon, Paz Vallés i Albert Carles Subirats.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés