Se celebrarà a Fira de Barcelona Montjuïc del 3 al 5 de novembre
BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -
El Gastronomic Forum Barcelona dedicarà l'edició 2025 a la nova cuina catalana, "referent mundial tant per la seva creativitat com pel seu compromís amb el producte de proximitat", informa Fira de Barcelona en un comunicat aquest dimecres.
El codirector de l'esdeveniment, Pep Palau, ha mostrat el seu orgull per Catalunya com una de les grans destinacions gastronòmiques del món: "Aquí conviuen diverses generacions de cuiners que han transformat la nostra cuina en referent internacional".
Pel recinte Montjuïc passaran del 3 al 5 de novembre Ferran Adrià ("líder de la revolució gastronòmica catalana que va posicionar Catalunya com un referent mundial de la cuina contemporània"), Jordi Cruz, Joan Roca, Paolo Casagrande, Oriol Castro, Mateu Casañas, Eduard Xatruch i los Hermanos Torres, a més de figures emergents claus en el relleu generacional de la cuina catalana.
També es podrà veure l'evolució de cèlebres famílies gastronòmiques catalanes com la de Paco Pérez, amb dos restaurants estrelles Michelin, que compartirà escena amb el seu fill Guillem Pérez, i la de Fina Puigdevall, que ha incorporat les seves filles Martina, Carlota i Clara al projecte del seu restaurant Les Cols (Girona), amb dues estrelles Michelin.
UN 'SHOWCOOKING' MÉS PARTICIPATIU
Enguany, les sessions de 'showcooking' estrenaran un format més participatiu, gràcies a un redisseny de l'auditori que permetrà una proximitat més gran entre els assistents i els xefs participants.
Així es pretén possibilitar que el públic pugui degustar les elaboracions presentades en les grans ponències.