Publicat 28/09/2021 13:04CET

El Gastronomic Forum Barcelona 2021 arriba a l'octubre centrat en la sostenibilitat

Carlos Sitjar, Álvaro Porro, Josep Alcaraz, Pep Palau, Carme Ruscalleda i Ramon Sentmartí
EUROPA PRESS

Reunirà 90 petits productors de proximitat i quilòmetre 0

BARCELONA, 28 set. (EUROPA PRESS) -

El Gastronomic Forum Barcelona 2021, saló de 'foodservice' i gastronomia de Fira de Barcelona, se celebrarà entre el 18 i el 20 d'octubre al recinte de Montjuïc, estarà centrat en la sostenibilitat i serà d'accés gratuït per als professionals de la restauració.

Ho han explicat aquest dimarts en la presentació de l'esdeveniment els directors del saló, Josep Alcaraz i Pep Palau; el comissionat de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, Álvaro Porro; el 'managing director' de Prodeca, Ramon Sentmartí; i la cuinera Carme Ruscadella.

Alcaraz ha assegurat que serà "l'esdeveniment més important de tot l'any de la restauració", que aplegarà grans empreses, però també fins a 90 petits productors de proximitat i quilòmetre 0 i, per primer cop, més de 60 cellers.

Palau ha defensat que "la sostenibilitat no és eludible, és el gran paradigma de l'alimentació al món", i ha posat en valor que, de fet, el restaurant serà sostenible o no serà, en les seves paraules.

Porro ha afirmat que "cal un esforç entre tots per ajudar a reactivar un sector tan important per a la ciutat", i ha assegurat que en els pròxims dies l'Ajuntament de Barcelona presentarà activitats d'octubre centrades en l'alimentació sostenible.

Sentmartí ha remarcat que el gastronòmic "és un sector estratègic, el primer sector econòmic del país", i ha afirmat que Prodeca --empresa pública de la Conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Urbana-- col·labora activament amb l'Ajuntament de Barcelona.

Ruscalleda ha celebrat que el sector de la restauració està il·lusionat amb aquest fòrum, perquè té un format pioner, que és molt necessari, es reinventa i s'amplia, ha dit textualment.

I ha afegit que cal defensar l'ecologia però també l'economia: "És un moment clau, cal repensar el sector de la restauració", ha conclòs.

300 EMPRESES

El saló reunirà prop de 300 empreses expositores, comptarà amb la participació de més de 100 ponents --entre els quals 62 xefs que sumen 46 estrelles Michelin-- i acollirà més de 50 activitats, demostracions i ponències gastronòmiques i enològiques.

També hi haurà espais especialitzats com el Forum Dolç, el ForumVi o el Forum Lab Barcelona Alimentació Sostenible, i es lliuraran els Premis Cuiner 2021.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés