Publicat 28/09/2021 13:04

El Gastronomic Forum Barcelona 2021 arriba a l'octubre centrat en la sostenibilitat

Carlos Sitjar, Álvaro Porro, Josep Alcaraz, Pep Palau, Carme Ruscalleda i Ramon Sentmartí
EUROPA PRESS

Reunir 90 petits productors de proximitat i quilmetre 0

BARCELONA, 28 set. (EUROPA PRESS) -

El Gastronomic Forum Barcelona 2021, saló de 'foodservice' i gastronomia de Fira de Barcelona, se celebrar entre el 18 i el 20 d'octubre al recinte de Montjuc, estar centrat en la sostenibilitat i ser d'accés gratut per als professionals de la restauració.

Ho han explicat aquest dimarts en la presentació de l'esdeveniment els directors del saló, Josep Alcaraz i Pep Palau; el comissionat de Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible, Álvaro Porro; el 'managing director' de Prodeca, Ramon Sentmartí; i la cuinera Carme Ruscadella.

Alcaraz ha assegurat que ser "l'esdeveniment més important de tot l'any de la restauració", que aplegar grans empreses, per també fins a 90 petits productors de proximitat i quilmetre 0 i, per primer cop, més de 60 cellers.

Palau ha defensat que "la sostenibilitat no és eludible, és el gran paradigma de l'alimentació al món", i ha posat en valor que, de fet, el restaurant ser sostenible o no ser, en les seves paraules.

Porro ha afirmat que "cal un esfor entre tots per ajudar a reactivar un sector tan important per a la ciutat", i ha assegurat que en els prxims dies l'Ajuntament de Barcelona presentar activitats d'octubre centrades en l'alimentació sostenible.

Sentmartí ha remarcat que el gastronmic "és un sector estratgic, el primer sector econmic del país", i ha afirmat que Prodeca --empresa pública de la Conselleria d'Acció Climtica, Alimentació i Agenda Urbana-- collabora activament amb l'Ajuntament de Barcelona.

Ruscalleda ha celebrat que el sector de la restauració est illusionat amb aquest frum, perqu té un format pioner, que és molt necessari, es reinventa i s'amplia, ha dit textualment.

I ha afegit que cal defensar l'ecologia per també l'economia: "És un moment clau, cal repensar el sector de la restauració", ha concls.

300 EMPRESES

El saló reunir prop de 300 empreses expositores, comptar amb la participació de més de 100 ponents --entre els quals 62 xefs que sumen 46 estrelles Michelin-- i acollir més de 50 activitats, demostracions i ponncies gastronmiques i enolgiques.

També hi haur espais especialitzats com el Forum Dol, el ForumVi o el Forum Lab Barcelona Alimentació Sostenible, i es lliuraran els Premis Cuiner 2021.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés