Actualitzat 22/10/2015 16:17

Gas Natural aprovarà el nomenament de Garmendia i Fainé com a consellers

Gas Natural Fenosa
GNF

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

Gas Natural Fenosa reunirà aquest dijous la Junta General d'Accionistes en la qual s'aprovarà previsiblement el nomenament de cinc nous consellers, entre els quals hi ha l'exministra i presidenta de Genetrix, Cristina Garmendia, i el president de CaixaBank, Isidre Fainé, com a conseller dominical.

En qualitat d'independents, entraran l'excomissària europea d'Afers Exteriors i de Comerç Interior, Benita Ferrero Waldner, i l'expresident de Siemens i actual vicepresident de la Fundació Bertelsmann, Francisco Belil.

Al president de CaixaBank s'hi sumarà el nomenament com a conseller dominical del director financer de Repsol, Miguel Martínez, en virtut de les participacions del 34% i del 30% que les dues societats mantenen a Gas Natural Fenosa.

En concret, Fainé substituirà en el càrrec l'exconseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, mentre que Martínez reemplaçarà Nemesio Fernández-Cuesta, que va abandonar Repsol.

El consell d'administració també proposarà a la junta d'accionistes la reelecció com a consellers del conseller delegat de Gas Natural Fenosa, Rafael Villaseca Marco; el president de Damm, Demetrio Carceller; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; Ramón Adell (Foment del Treball), i els advocats Xabier Añoveros Trias de Bes i Heribert Padrol Munté.

SORTIDA DE FELIPE GONZÁLEZ

L'expresident del Govern espanyol Felipe González no renovarà el seu càrrec com a conseller de Gas Natural Fenosa en la pròxima junta després de quatre anys com a vocal de la companyia.

La sortida de González es produeix després d'haver culminat, després de la junta d'accionistes de l'any passat, el seu mandat com a vocal, si bé el mateix expresident del Govern espanyol havia expressat la seva intenció d'abandonar el consell d'administració.

La multinacional energètica presidida per Salvador Gabarró va obtenir un benefici net de 1.462 milions d'euros el 2014, fet que suposa un augment de l'1,2% respecte un any abans, impulsat pel negoci internacional i malgrat l'impacte regulador a Espanya.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés