Publicat 18/5/2020 15:53:29 +02:00CET

Garzón nega haver "atacat" el turisme i lamenta les crítiques de la "dreta radicalitzada" contra el Govern

El ministre de Consum, Alberto Garzón, en una imatge d'arxiu
CONGRESO

   SEVILLA, 18 maig (EUROPA PRESS) -

   El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha negat aquest dilluns haver "atacat" al sector turístic espanyol i andalús, després de dir la passada setmana que el turisme és un "sector de baix valor afegit, estacional i precari", a la vegada que ha lamentat les crítiques de la "dreta radicalitzada" amb "notícies enganyoses" contra el Govern central, liderat pel socialista Pedro Sánchez.

   Així ho ha assenyalat en declaracions a Canal Sud TV, recollides per Europa Press, on ha insistit que es va tractar d'una reflexió" després de "quatre hores de compareixença". En aquest sentit, ha reconegut el "clima d'hostilitat" latent actual que la dreta "radicalitzada" ha volgut "aprofitar".

   Precisament, Alberto Garzón ha subratllat la seva defensa del turisme pel seu pes en l'economia tant espanyola com a andalusa, per la qual cosa ha fet una crida a aprofitar el context actual per "canviar el seu model, reindustrialitzar-lo i enfortir-lo" mitjançant "polítiques públiques que prioritzin la qualitat sobre quantitat i el valor afegit".

   En la seva opinió, la seva reflexió s'ha volgut "utilitzar" contra el Govern, per la qual cosa ha insistit a negar "radicalment" l'"atac" al turisme a la vegada que ha desitjat que el debat generat serveixi per repensar les fortaleses i millorar el model econòmic turístic amb "major capital afegit i professionals amb alta qualificació".

   "Espanya aspira a més i cal modernitzar les empreses", ha insistit el ministre de Consum, i ha retret que l'oposició pensi "en les properes eleccions i no en les properes generacions". Com a exemple, ha apel·lat a sumar el coneixement al sector per a reforçar-lo, apostant pel turisme de congressos o d'alt valor afegit en lloc del 'low cost'.

   Ha insistit que l'Executiu nacional ha de "fer que el turisme creixi", tal com estan fent els governs autonòmics, per la qual cosa ha apostat per "mesures massives de suport" per aprofitar i modernitzar el país.

   També ha recordat la figura del líder històric de IU Julio Anguita, mort aquest passat dissabte a Còrdova, de qui ha enyorat el seu "compromís i honradesa" mitjançant una política "útil i atractiva" enfront de la generació política actual que, segons el parer de Garzón, "aprofita l'oportunitat per atacar i no per cercar la veritat".

Contador