Publicat 12/4/2019 13:58:07 +02:00CET

Garzón espera que la Gran Bretanya no extradeixi Assange amb crrecs que veu frvols i polititzats

L'exjuez Baltasar Garzón, promotor d'Actua, es reuneix amb activistes de drets humans i socials a Barcelona
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

El coordinador de la defensa jurídica de Julian Assange, Baltasar Garzón, s'ha mostrat optimista aquest divendres sobre la possibilitat d'impedir que la Gran Bretanya extradeixi als Estats Units l'exeditor de Wikileaks: "Creiem que podem guanyar".

"Ser difícil que la justícia britnica accedeixi a uns crrecs tan febles i sobretot amb aquesta base netament política, de persecució política", ha declarat als periodistes en presentar a Barcelona la candidatura d'Actua per a les eleccions generals.

Ha reiterat que el procés d'extradició ser llarg per que pot guanyar-se, en allegar que ni les circumstncies de la detenció ni el desenvolupament del procediment ni els crrecs es poden "allar de la situació de persecució política contra Julian Assange i Wikileaks per la publicació massiva de cables i informacions i documents relatius a la violació sistemtica de drets humans".

Considera que la justícia britnica és independent i que difícilment acceptar l'extradició en aquest cas, en qu creu que es posa en joc aquesta persecució política davant de la llibertat d'expressió i la d'accés a la informació i difusió de dades que considera greus: "Fets molt greus que demostrarem i que mai no han estat objecte d'investigació als Estats Units".

Ha qualificat textualment de flagrant contradicció "que es miri de perseguir qui va posar a disposició del món sencer aquestes atrocitats i no s'investiguin les prpies atrocitats".

"Sense cap dubte aix pesar en l'nim dels jutges britnics i nosaltres procurarem que sigui així", ha afegit.