Publicat 13/01/2016 14:14CET

García-Escudero demana la reforma del Senat

Pío García- Escudero elegido presidente del Senado
EUROPA PRESS

MADRID, 13 gen. (EUROPA PRESS) -

El president del Senat, Pío García-Escudero (PP), ha reclamat una vegada més la reforma de la Cambra Alta i ha defensat el paper que pot tenir per perfeccionar l'Estat autonòmic, per a "la participació activa de les Comunitats Autònomes en la política de l'Estat espanyol, des d'aquesta visió cooperativa, multilateral, solidària, i lleial".

En el seu discurs després de ser reelegit president de la institució, García-Escudero ha demanat també als senadors diàleg i voluntat d'acord en la nova legislatura, perquè els espanyols, ha dit, esperen dels parlamentaris que sàpiguen "garantir la seva estabilitat política, la seva seguretat, el seu creixement econòmic i d'ocupació, i un progrés social just, del qual ningú pugui sentir-se'n marginat".

El president també s'ha compromès a desenvolupar la transparència del Senat cap als ciutadans, la rendició de comptes en tot el que afecta el funcionament i la gestió del Senat i l'activitat de les seves senyories".

García-Escudero ha expressat el seu agraïment per ser un altre cop president del Senat, que en aquesta legislatura té una distribució molt diferent d'escons, ha afirmat, i a tots els senadors els ha dit que estan des d'avui compromesos amb el poble espanyol al qual representen "en el seu conjunt". "Ens hem obligat a no anteposar cap interès parcial a l'interès suprem de la nostra nació de ciutadans lliures i iguals", ha afirmat.

El president ha reclamat a tots els grups que es reforçin per "resoldre les diferències" mitjançant acords al parlament, "el lloc idoni per a aquest esforç avui prioritari, doncs aquesta és la seu legítima de la democràcia representativa: l'única democràcia autèntica i real, l'única capaç de donar resposta a les complexes necessitats d'un Estat modern, com és Espanya".

UN ALTRE COP, LA REFORMA

Com ja és habitual a l'arrencada de les legislatures, García-Escudero ha apostat per la reforma de la Cambra Alta, que va estar a punt de produir-se fa uns mesos. I ha tingut un reconeixement per als senadors que ho van intentar, "però que, van veure frustrats els seus bons propòsits, generalment per causes alienes a la seva voluntat".

"Des d'avui mateix, torno a posar-me a disposició dels Grups Parlamentaris per treballar per la reforma d'aquesta Cambra. I que el meu ànim és el de contribuir, tant com em sigui possible, a articular el consens imprescindible perquè surti endavant amb èxit", ha afegit.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés