Publicat 28/9/2019 15:45:18 +02:00CET

García Egea exigeix a Sánchez trencar els pactes del PSC amb independentistes en institucions per "obligació moral"

   ALACANT, 28 set. (EUROPA PRESS) -

   El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, ha instat el president del Govern central, Pedro Sánchez, a trencar els pactes en ajuntaments i institucions com la Diputació de Barcelona del PSC amb partits independentistes per "obligació moral" després dels "fets gravíssims coneguts avui".

   Així s'ha expressat García Egea aquest dissabte a Alacant en referència a la confessió d'un dels CDR detinguts, que va explicar al jutge que "li van dir" que el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, "coneixia els plans violents de l'Equip de Resposta Tàctica (ERT) per entrar al Parlament".

   Per a Egea, el Govern d'Espanya té "l'obligació legal" de "recórrer totes les accions aprovades al Parlament de Catalunya" --en referència a les resolucions aprovades dijous per Junts Per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP sobre "treballar per aconseguir l'amnistia dels presos sobiranistes si són condemnats en la sentència del judici de l'1-O"--, així com l'"obligació moral de trencar tots els pactes amb els independentistes que manté --el PSC-- amb els independentistes als Ajuntaments i la Diputació de Barcelona".

   El secretari general ha considerat que Sánchez ha de "dir si està amb els independentistes o amb els constitucionalistes". "Si no ho fa sabrem a què ens enfrontem el 10 de novembre", ha asseverat.

   "A Espanya, la gent quan té un problema no avisa els CDR, no avisa aquests senyors violents, sinó a la Guàrdia Civil, a la Policia i als Mossos, que estan garantint la nostra llibertat, i Pedro Sánchez hauria d'estar al costat dels que garanteixen la llibertat i no al costat dels que intenten coartar-la", ha manifestat.

   Per això, Egea considera que si Sánchez "seguís com si no passés gens als ajuntaments" es podrà saber si el PSOE "prefereix tenir poder encara a costa dels CDR i Torra o si prefereix el costat dels constitucionalistes".