Publicat 17/6/2019 10:31:51 +02:00CET

García Egea defensa la legitimitat de Vox a fer propostes però demana no parlar de "quotes" en les conselleries

García Egea, sobre la investidura: "Sánchez no pot venir al fet que el PP li solucioni la papereta en la primera ronda"
Óscar J.Barroso - Europa Press

MADRID, 17 juny (EUROPA PRESS) -

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha defensat aquest dilluns la legitimitat de Vox per posar damunt de la taula les seves propostes en els nous governs de la dreta, però ha demanat ser conscient de la representativitat de cada partit i ha considerat un error parlar de "quotes" en les conselleries.

"Si ens centrem en els càrrecs segons el pes, ens estem equivocant. Si un partit té o no una conselleria, qui parli només de cadires s'està equivocant i defraudant la ciutadania", ha assegurat sobre la possible presència de Vox en els governs autonòmics i municipals en una entrevista a RNE, recollida per Europa Press.

García Egea veu "lògic" que els partits que han defensat un canvi de govern tinguin una participació en funció de la seva representació. En aquest sentit, ha explicat que tots els partits tenen la "legitimitat" de fer propostes. Si bé, ha incidit que ara el més important és tancar la qüestió programàtica.

"Al final no podem dir que una conselleria pertany a un partit, sinó de perfils concrets que poden abordar qüestions relatives a cada àrea", ha assenyalat, per obrir aquest debat "a tots els nivells" de l'administració.

Durant la negociació després dels comicis, Vox va assegurar que el PP era partidari que ells poguessin ostentar alguna conselleria o poguessin entrar en el segon nivell de governs locals o autonòmics. Aquest supòsit el va rebutjar Ciutadans, l'altre soci de govern.

De fet, preguntat per la negativa dels d'Albert Rivera, el dirigent popular ha enviat un missatge conciliador per avisar que el que importa ara és activar els nous governs, encara que un partit no coincideixi el 100% amb l'altre.