Publicat 09/10/2019 11:23

Garamendi demana evitar el "catastrofisme" a l'hora de parlar d'Espanya per no espantar la inversió estrangera

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, durant la seva intervenció en els Esmorzars Informatius d'Europa Press a Madrid el 9 d'octubre del 2019.
Marta Fernández Jara - Europa Press

MADRID, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha demanat aquest dimecres que s'eviti el "catastrofisme" a l'hora de parlar de la situació econmica espanyola per no espantar els inversors estrangers.

"Compte amb ser catastrofista perqu els nostres inversors són estrangers (...) Són les vídues d'Esccia, els fons... Tenim l'obligació de parlar bé del nostre país. Molta cura a l'hora de parlar malament del nostre país perqu no li farem cap favor", ha advertit sobre aquesta qüestió.

Durant la seva participació en Els Esmorzars Informatius d'Europa Press, Garamendi ha assegurat que "un empresari no pot parlar de crisi" i ha afegit que ell espera no haver-ho de fer i limitar-se només a parlar de desacceleració econmica.

El dirigent empresarial ha subratllat que la CEOE ja va avisar "fa molts mesos" que el creixement a Espanya havia de ser aquest any del 2,1%, una previsió feta "a partir de la moderació" i que potser "caldria corregir d'alguna manera".

En aquest sentit, Garamendi ha explicat que est vivint un canvi global, amb la proliferació de "populismes a tots els nivells", que afecten molt la situació mundial: des de l'enfrontament entre els Estats Units i la Xina, "que no és només comercial", al Brexit, passant per la desacceleració de l'economia alemany.

"Jo vinc a parlar d'estabilitat i moderació, perqu aix dona confiana, i en aquests moments el que passa és que hi ha desconfiana. la gent estalvia perqu té por al futur i estem tots quiets a veure qu passa", ha indicat.

En aquest escenari, i "sense posar-se catastrofista", el president de la CEOE ha demanat "deixar els egoismes" i que els partits polítics parlin després de les eleccions generals del 10 de novembre per treballar junts, com es va fer amb els Pactes de la Moncloa.

TREBALLAR AMB ELS SINDICATS PER "DESENCALLAR" ASSUMPTES

Garamendi ha apuntat que els empresaris ni estan ni estaran en campanya electoral i ha reconegut que no ha llegit ni llegir els programes electorals dels partits que es presenten a les eleccions.

En tot cas, s'ha mostrat partidari de treballar en el dileg bipartit (amb els sindicats) per anar "desencallant" diversos assumptes i poder-los presentar "de manera ordenada" als partits polítics i al govern que surti de les eleccions.

Entre les qüestions que s'han d'abordar i que Garamendi considera claus es troben la digitalització, l'educació i la formació, la innovació, la indústria i la lluita contra l'economia submergida, "el principal problema d'Espanya".

"L'economia submergida no la crea l'Ibex", ha subratllat Garamendi, que ha explicat que aquesta xacra suposa a Espanya el 24%, gairebé el doble que a Espanya, on se situa en el 13%. "Són milers de milions d'euros que arreglarien els problemes que tenim a Espanya", ha apuntat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés