Actualitzat 12/5/2020 10:19:25 +00:00 CET

Garamendi es defensa i afirma que la seva obligació és treballar per les empreses espanyoles

El president de la patronal CEOE, Antonio Garamendi
Juan Manuel Serrano Arce - Europa Press - Archivo

MADRID, 12 maig (EUROPA PRESS) -

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, s'ha defensat de les crítiques d'algunes patronals, entre les quals Foment del Treball, per l'acord que el Govern central i els sindicats han tancat per allargar els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) almenys fins el 30 de juny i que s'aprovarà aquest dimarts en el Consell de Ministres.

Garamendi, en unes declaracions a esRadio que ha recollit Europa Press, ha insistit que la seva obligació és treballar per les empreses, per Espanya i pels treballadors. "Al final el que nosaltres volem és treballar. Que això no pari, i a més, no volem treballar per la nova realitat, volem tornar a treballar en la normalitat", ha afirmat.

El president de la CEOE ha recordat que l'acord sobre els ERTO obre un espai per negociar en quins sectors s'han d'allargar aquests procediments més enllà del 30 de juny.

"Aquí el més important és l'hostaleria, els hotels, les línies aèries, les agències de viatges, el comerç... Aquests són els que vull que vinguin amb mi i que seguin a les taules de negociació, perquè són els que realment tenen problemes. Això no és un problema de Palència o de Barcelona o de Madrid o de Bilbao, és un problema d'Espanya i de les empreses espanyoles, i els que l'han de solucionar són els sectors", ha argumentat.

Garamendi ha assenyalat que quan es prenen responsabilitats sempre hi ha "crítiques fàcils" i ha assegurat que, tot i que es pot equivocar, sempre procura treballar amb "independència, sentit d'estat i lleialtat institucional".

"Aquest govern és el que m'ha tocat i hi haig de negociar i ho continuarem fent perquè és la meva obligació, ho diu la Constitució. I si les crítiques venen d'on venen, les assumiré, me les carregaré a l'espatlla i endavant", ha subratllat.

Contador