Publicat 30/4/2019 15:10:44CET

Garamendi (CEOE): "Un Govern monocolor del PSOE seria possiblement més adequat per a Espanya"

Segona jornada de la visita de Pedro Sánchez a Mxic
Moncloa - Archivo

Es mostra a favor que el PP i Ciutadans s'abstinguin per facilitar el Govern de Pedro Sánchez

MADRID, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha afirmat aquest dimarts que, encara que hi ha l'"alternativa matemtica" que el PSOE sumés amb Ciutadans per formar Govern, "possiblement seria més adequat" per a Espanya un Govern monocolor del PSOE.

"Fins ara (el PSOE) liderava el Govern amb 84 diputats. Per qu no fer-ho amb 123?", ha apuntat el líder de la patronal.

Garamendi, en declaracions a RNE recollides per Europa Press, ha subratllat que un Govern monocolor donaria "estabilitat" al país i ha afegit que, al final, el que necessiten l'economia i les empreses és precisament estabilitat.

El dirigent de la CEOE, que ha felicitat el PSOE per la seva victria en les eleccions generals d'aquest diumenge, ha assenyalat que "en la normal alternana que ha d'haver-hi en un país democrtic com Espanya, toca un Govern liderat pel PSOE".

Per Garamendi, en un context de desacceleració econmica mundial com l'actual, és el moment que Espanya "faci els deures ben fets" perqu tot vagi bé i recorri al dileg per afrontar aquesta situació.

En ser preguntat per si el PP i Ciutadans haurien d'abstenir-se per facilitar que Pedro Sánchez pogués governar, Garamendi s'ha preguntat per qu no? i ha recordat que hi ha precedents, perqu el 2016 el PSOE es va abstenir i va permetre que Mariano Rajoy fos investit president del Govern d'Espanya.

En tot cas, ha assenyalat que encara és aviat per saber qu passar perqu Espanya encara té per endavant unes eleccions autonmiques, municipals i europees i els partits polítics "no han fet més que comenar". "Queda un altre mes de campanya electoral i espero que aquest país l'aguanti amb estocisme i serenitat", ha fet broma.

Sobre les eleccions europees, Garamendi ha lamentat que no se'ls doni la importncia que realment tenen, perqu Europa té un projecte per consolidar i totes les normes i reptes de futur vénen a través d'ella.