Publicado 03/05/2021 17:59

Gallardo anuncia una llei d'economia digital per atreure talent a Andorra

El ministre andorr de Presidncia, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, mostra un acord signat telemticament amb l'Israel Innovation Institute.
SFG

L'Aeroport Andorra-la Seu d'Urgell (Lleida) tindr vols regulars a Madrid a final d'any

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 3 maig (EUROPA PRESS) -

El ministre andorr de Presidncia, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha anunciat una futura llei d'economia digital, que servir al Principat, entre d'altres, per atreure i retenir talent.

La voluntat de l'executiu és presentar el text el prxim mes de juny, segons ha exposat Gallardo en la jornada que s'ha celebrat aquest dilluns al Círculo Ecuestre de Barcelona, amb el títol 'Oportunitats d'inversió, innovació, sostenibilitat i economia digital com els pilars de l'Andorra del futur'.

El projecte de llei en el qual es treballa crear un marc jurídic per a les "noves professions", com ara youtubers i influencers i altres professionals de les xarxes socials, ha exemplificat Gallardo.

Regular qüestions com els districtes digitals, els nmades digitals i les residncies virtuals, per també crear el marc específic per desenvolupar fintech, intelligncia artificial, etc.

El text normatiu és una de les potes de l'estratgia en la qual treballa el Govern andorr de foment de la innovació per diversificar l'economia.

Dins l'estratgia també es contempla crear un parc tecnolgic i altres accions "necessries" per regular i donar garanties per atreure més inversió en el camp de la innovació.

A més, i amb el mateix objectiu d'atreure inversió estrangera, el ministre de Presidncia, Economia i Empresa d'Andorra ha detallat que ja s'han presentat altres lleis que donen seguretat jurídica als inversors, com la que regula els actius virtuals i la tecnologia blockchain o els e-sports.

PROJECTES PER ATREURE INVERSIÓ

Alhora, es treballa per crear una zona franca de país, que sortir a concurs aquest 2021, i que tindr tres pilars: el comercial, per custodiar objectes de valor i una part indústria on fer la transformació.

També s'emmarquen en l'estratgia de captació d'inversió i diversificació econmica infraestructures com l'heliport nacional, projecte que es vol treballar aquest 2021, i l'impuls de vols regulars des de l'Aeroport Andorra-la Seu d'Urgell (Lleida).

Gallardo ha exposat que ja s'han rebut alguns vols a raó de la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern, i que a final d'any es preveu que tingui vols regulars a Madrid i París (Frana), entre altres destinacions.

Així mateix, el Govern andorr treballa en altres connexions amb l'exterior, com les ferroviries.

Amb tot, Gallardo ha defensat que Andorra ara es troba en un "moment de transformació i de captar inters", oferint estabilitat política i seguretat jurídica, a més d'un marc fiscal competitiu i homologat.

En aquest punt, a més, "la gestió de la crisi ha captat inters", ha manifestat el ministre que ha posat l'exemple de la multinacional Grifols i el recent acord per crear un centre de recerca en immunologia.

ACORD D'ASSOCIACIÓ AMB LA UE

El ministre andorr ha exposat altres "reptes" que té el Principat, com el de la sostenibilitat mediambiental, en el qual es destaca la candidatura a reserva de la biosfera per ser el primer país a aconseguir aquest segell.

Entre aquests reptes també hi ha l'acord d'associació amb la Unió Europea: "Sens dubte, el futur passa per un bon acord amb la UE", ha manifestat Gallardo.

En aquest punt, ha exposat que s'haur d'explicar que l'obertura dels mercats de les telecomunicacions i energtic, on a Andorra hi ha un monopoli públic, "no seria sinnim" de millora de la qualitat del servei.

El ministre ha insistit que es tracta de dos serveis estratgics clau per al país i que els beneficis de les empreses parapúbliques es reverteixen en la societat, per la qual cosa, si aix no s'entén a la UE, "veig un debat difícil de superar si l'acord passa sí o sí per liberalitzar aquests sectors".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés