Gairebé la meitat dels joves espanyols reconeix haver obert el seu perfil a les xarxes socials abans dels 14 anys

Publicat 14/11/2019 16:59:36CET
Recurs jove amb el seu dispositiu mòbil.
WIKO

MADRID, 14 nov. (Portaltic/EP) -

Gairebé la meitat dels joves espanyols reconeix haver-se obert un perfil a les xarxes socials abans dels 14 anys, és a dir, abans de l'edat mínima permesa en la majoria de les xarxes socials i de la qual estableix la legislació espanyola.

Una enquesta duta a terme pel fabricant de telèfons intel·ligents WIKO dins del seu estudi 'I Observatori de la Generació Z a través del smartphone' ha revelat que gairebé la meitat de joves espanyols, en concret el 47,83 per cent, s'ha obert un perfil a les xarxes socials abans dels 14 anys, del total dels 1.000 joves espanyols entrevistats d'entre 18 i 24 anys. D'ells, un de cada cinc ho ha fet amb 12 anys.

Amb aquest fet, els joves han incomplert la legislació espanyola que estableix que s'han de tenir 14 anys d'edat com a mínim perquè una persona pugui obrir-se un perfil en una xarxa social sense consentiment dels pares, així com la normativa de xarxes socials com Instagram o Facebook que estableix el mateix mínim d'edat. Altres xarxes com ara Twitter o YouTube estableixen els 13 anys com a edat mínima per poder-se obrir un perfil, amb permís patern en el primer cas o sense, en el segon.

Això pot portar-los a riscos com que exposin la seva intimitat a les xarxes a una edat molt primerenca, per la qual cosa des de la companyia recomanen que els pares els facin comprendre que no han de compartir informació sensible a la xarxa.

el més llegit

 1. 1

  Tallen la carretera d'accés a Sant Esteve de la Sarga (Lleida) per un despreniment

 2. 2

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 3. 3

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

 4. 4

  Localitzen un cadàver en una riera de Jorba (Barcelona)

 5. 5

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista