Publicat 05/10/2020 16:19CET

Gairebé el 70% d'empreses tecnològiques pot incrementar la seva facturació si hi ha més talent

El Ctecno torna a detectar la falta de dones en el sector

BARCELONA, 5 oct. (EUROPA PRESS) -

Gairebé el 70% de les empreses tecnològiques creu que podria incrementar la facturació si pogués disposar del talent que necessita i no troba per augmentar la plantilla, segons l'última edició del Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya del CTecno.

Ho han presentat aquest dilluns en roda de premsa telemàtica i virtual el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró; el comissionat d'Innovació Digital de l'Ajuntament de Barcelona, Michael Donaldson, i el president del CTecno, Joan Ramon Barrera.

El CTecno ha constatat que el talent és una "preocupació creixent" pels actors del sector tecnològic des de fa anys, tendència que ha continuat en aquesta edició de l'informe i s'ha consolidat, amb un 23,9% de les companyies que preveu que la seva xifra de negoci pot augmentar en més d'un 5% si contracta el personal que requereix.

En aquest sentit, Puigneró ha relacionat la falta de talent amb el gran creixement exponencial d'aquest sector, per la qual cosa ha remarcat que Catalunya atreu i crea talent, però no suficient per donar-hi resposta.

Per esmenar-ho, el conseller ha apostat per transmetre millor el missatge que es tracta d"un sector d'oportunitats" i aprofundir en la creació de noves carreres sobre aquestes disciplines.

De la seva banda, Barrera ha defensat que es necessita incidir més en la visió a mitjà i llarg termini per solucionar aquest problema, a més de continuar apostant pels programes per donar una resposta ara.

TALENT FEMENÍ

El baròmetre del CTecno, que ha arribat a la dotzena edició, també ha posat èmfasi en la falta de talent femení en el sector tecnològic, i ha detectat "un any més" la poca presència de dones en aquestes empreses, amb tan sols el 8,60% de dones en posicions tècniques.

Puigneró ha subratllat que aquest ha estat un dels aspectes en els quals ell mateix i el Govern han cregut que havien de "posar tota la carn a la graella" per reduir la bretxa.

"Hem de corregir-ho", ha exposat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, que ha assenyalat que ha de ser una prioritat tant per a les institucions com el mateix sector.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés