Gairebé 1.000 empreses han traslladat el seu domicili fiscal fora de Catalunya des de l'1 d'octubre

Publicat 14/11/2017 17:38:00CET

Les vendes declarades per empreses domiciliades a Catalunya cauen tres punts en la segona quinzena d'octubre davant de la primera

MADRID, 14 Nov. (EUROPA PRESS) -

Gairebé 1.000 empreses que figuraven amb domicili fiscal a Catalunya han traslladat la seva seu fiscal a altres comunitats autònomes des de l'1 d'octubre, quan es va celebrar el referèndum d'independència, fins als primers dies de novembre, segons dades de l'Agència Tributària.

D'aquesta forma, del total de 2.471 empreses que, segons dades del Col·legi de Registradors, han traslladat la seva seu social fora de Catalunya des de la celebració del referèndum fins al 13 de novembre, gairebé un miler (almenys un 35% del total) han canviat també a una altra comunitat autònoma el seu domicili fiscal.

Com a conseqüència del trasllat dels domicilis fiscals de prop de 1.000 empreses, derivat de la incertesa pel procés independentista, l'Agència Tributària ha detectat una caiguda en el pes que representa la facturació de les empreses incloses en el Subministrament Immediat d'Informació de l'IVA (SII) amb domicili fiscal a Catalunya pel que fa al total nacional d'empreses incloses al SII (territori comú IVA).

En concret, la participació de vendes declarades per empreses domiciliades a Catalunya han caigut gairebé tres punts percentuals en la segona quinzena d'octubre davant de la primera, en passar d'un pes mitjà diari del 22,4% en la primera quinzena, a un pes mitjà diari del 19,6% en la segona quinzena d'octubre.

Aquest descens es percep especialment en alguns sectors econòmics, com és el cas del sector d'energia, aigua i construcció, amb una caiguda propera a 20 punts, i del financer i assegurances, amb una reculada de 4 punts en el període.

No obstant això, aquesta reculada en les vendes declarades per empreses domiciliades a Catalunya serveix com a termòmetre del canvi de seus fiscals, però no es pot extrapolar a un minvament en vendes, clients o activitat econòmica, ja que les empreses declaren les seves vendes al territori on disposen del seu domicili fiscal, amb independència que s'hagin augmentat les vendes o guanyat clients en un o un altre lloc.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2018 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.