Publicat 10/9/2019 12:04:25 +02:00CET

Gabriel (CUP) crida l'independentisme a revisar els seus errors per "tornar a fer-ho millor"

Anna Gabriel, CUP
@TV3CAT - Archivo

BARCELONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha cridat aquest dimarts l'independentisme a revisar els errors que ha comès des de la tardor del 2017 per "tornar a fer-ho millor".

"Cal tornar-ho a fer, per poder fer-ho millor. I per fer-ho millor, cal no autoenganyar-se, cal mirar la realitat de cara i assumir el pes del futur. Cal saber que la unitat, com la veritat, és concreta i no es pot basar en el buit", ha afirmat en una carta des de Suïssa adreçada a la militància de la CUP i recollida per Europa Press.

Gabriel veu necessari analitzar el que ha passat a Catalunya en els darrers anys per "veure què va permetre guanyar credibilitat i legitimitat, i constatar també què va faltar", i ha sostingut que el que es diu en públic hauria de correspondre's amb la realitat.

Tot i que reconeix que la situació dels presos sobiranistes i els encausats per l'1-O ho dificulta, considera "imprescindible revisar què no es va fer bé, assumir la pròpia responsabilitat --tant en les victòries com en les derrotes-- i aplicar el rigor en el balanç dels esdeveniments, per evitar que la història es repeteixi".

Segons ella, "sense aquesta revisió acurada, sense la claredat dels instruments i els mitjans necessaris, sense la determinació d'aquells dies de setembre i aquell Primer d'Octubre, i l'amplitud d'aquell 3 d'Octubre, la unitat és una paraula buida" i creu que moltes proclames són propaganda partidista.

L'exdirigent cupaire ha apuntat que un dels principals aprenentatges del 2017 ha de ser que "l'atenció internacional és una de les claus" per aconseguir la independència, i ha raonat que, per aconseguir-la, caldrà generar noves oportunitats.

Així mateix, ha alertat que el sobiranisme té tot l'Estat en contra, mentre que la ciutadania que dona suport a la independència passa per un moment de desconcert i desil·lusió, però ha agraït a les persones que "respondran a totes les sentències injustes que vindran, que seran moltes".

"Hem après que no hi ha receptes màgiques i hem hagut de desfer algun camí. Però ens queda l'opció de renunciar al somni. I de fer-ho realitat", resol la missiva.