Actualitzat 03/02/2009 19:52

El futur Museu d'Art de Cerdanyola recuperarà tres vidrieres valorades en 90.000 euros

CERDANYOLA DEL VALLÈS (VALLÈS OCCIDENTAL), 3 de febrer (EUROPA PRESS)

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès culminarà les tasques de rehabilitació de Can Doménech per emplaçar el futur Museu d'Art del municipi amb la recuperació de tres vidrieres modernistes de l'edifici valorades entre 90.000 i 100.000 euros.

Segons ha explicat a Europa Press la regidora de Cultura, Consol Pla, les vidrieres es troben en possessió de la família que va residir a Can Doménech abans que passés a titularitat municipal, de manera que tant l'Ajuntament com la Generalitat estan en converses amb els propietaris de les vidrieres, que han estat declarades Bé d'Interès Nacional.

D'aquesta manera, les vidrieres modernistes, que simulen escenes de dames i jardins, se sumaran al fons artístic de l'Ajuntament, que s'exposarà en el primer museu d'art de Cerdanyola, que obrirà al maig .

FINALITZACIÓ DE LES OBRES

El museu s'inaugurarà una vegada hagi finalitzat l'última fase de les tasques que comprenen els acabats interiors i les instal·lacions, així com les obres del vestíbul, de l'aula didàctica i la recuperació dels elements modernistes, a càrrec de l'empresa Urcotex, que també s'encarrega d'algunes obres al Palau Güell i de la façana de la Catedral de Barcelona.

El consistori va decidir en la passada legislatura habilitar l'edifici de Can Doménech, que anteriorment havia emplaçat un casino, una residència d'estiueig i uns laboratoris.

El museu tindrà tres exposicions permanents, una temporal, una sala d'actes per a 120 persones, una aula per a tallers i un magatzem per conservar part del fons artístic.

"No hi ha massa ciutats que apostin per la creació d'un nou museu ", ha assegurat la regidora de Cultura que ha xifrat en 1,6 milions d'euros el cost del projecte de rehabilitació de Can Doménech.

El president de Caixa Sabadell, Salvador Soley, ha destacat el compromís de la ciutat amb la difusió del seu patrimoni històric i artístic. L'entitat financera ha aportat 20.000 euros al projecte, i en concret al mobiliari de les sales d'exposició, audiovisuals i elements gràfics.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés