Publicat 11/02/2016 10:54CET

La Fundació Pere Tarrés va acomiadar el monitor en pràctiques i va comunicar l'abús a la Dgaia

Niños En Colonias
FUNDACIÓ PERE TARRÉS

BARCELONA, 11 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Escola de l'Esplai de Barcelona de la Fundació Pere Tarrés ha assegurat que, el mateix dia que va tenir coneixement dels suposats abusos per part d'un estudiant del seu curs de monitor d'oci, el va apartar de les pràctiques de menjador als Maristes de Sants-Les Corts i ho va comunicar, conjuntament, a la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya Dgaia.

El 3 de desembre del 2015 la direcció dels Maristes de Sants va comunicar a l'Escola de l'Esplai la denúncia d'una família per persecució sexual a un nen per part d'un monitor del menjador escolar, ha explicat la fundació aquest dijous en un comunicat, en què ha aclarit que "no es tractava d'un treballador de la Fundació Pere Tarrés, sinó d'un estudiant" en pràctiques.

L'Escola de l'Esplai el va apartar immediatament de les pràctiques de menjador escolar i de qualsevol activitat que impliqués contacte amb nens, i li va comunicar per escrit --per burofax-- la destitució com a alumne en pràctiques i "la impossibilitat d'obtenir el títol de monitor d'oci", en espera de les conclusions del poder judicial.

En el comunicat, han assegurat que van intervenir "sense demora per protegir el nen", que van comunicar el succés a la Dgaia i que es van coordinar amb la direcció dels Maristes seguint pautes compartides i acceptades.

CAP VINCULACIÓ

L'Escola de l'Esplai ha assegurat que no té actualment cap vinculació amb aquesta persona, que va començar la formació de monitor el 14 de setembre del mateix any, una inscripció que no necessita selecció prèvia: "L'únic requisit és tenir 18 anys, segons la normativa de la Dgaia."

L'entitat ha sostingut que posa "especial atenció" en els processos de detecció i comunicació de qualsevol dels 20.684 alumnes que ha tingut en cursos d'oci i acció social, sense cap altra incidència, i s'ha posat a disposició de les autoritats judicials i policials.

La Fundació Pere Tarrés disposa de protocols interns d'actuació en casos de sospita d'abús sexual i altres maltractaments greus que estan a disposició de tots els treballadors, a través de la Intranet.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés