Publicat 16/05/2021 15:58CET

Fundació La Caixa, El Corte Inglés, Telefónica i Santander, entre les empreses que impulsaran la recuperació

Archivo - Arxivo - Monedes i bitllets
EUROPA PRESS - ARCHIVO

MADRID, 16 maig (EUROPA PRESS) -

Fundació La Caixa, El Corte Inglés, Inditex, Telefónica, Santander i Mercadona són les empreses que més contribuiran a la recuperació del PIB i a la generació després de la crisi derivada de la pandèmia, així com a la creació d'un model econòmic digital i sostenible, segons l'estudi Advice d'Èxit Empresarial.

El document recull que aquestes empreses seran les que més impulsin la recuperació de l'economia espanyola, si bé adverteix de la importància que arribin els fons europeus per dinamitzar l'economia.

L'arribada dels fons suposaria un creixement sostingut del 2% del PIB durant una dècada i la creació de fins el 800.000 llocs addicionals de feina, suposant que els dos milions de persones en expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) tornin a treballar.

En aquest sentit, el 88% dels enquestats diu que té esperances en què els fons europeus serveixin per revitalitzar l'economia i l'ocupació, perquè bona part del futur de la política econòmica depèn d'aquests.

Els sectors que més contribuiran a la recuperació són, d'una banda, aquells menys cíclics com la banca, les telecomunicacions, gran distribució, energia o alimentació. L'enquesta recull que el turisme és un sector que hauria d'estar entre els impulsors de la recuperació, però l'impacte de la pandèmia ha suposat que deixi d'ingressar el 80% dels seus ingressos, motiu pel qual no és considerat com un motor del PIB i necessita mesures per a la recuperació i posar a treballar dos milions de persones.

Així mateix, en un context d'augment d'atur derivat de la crisi, els enquestats destaquen com a impulsores econòmiques les entitats que tenen per objectiu "el component social", així com la Responsabilitat Social Empresarial, és a dir, el tercer sector, en el qual interactuen empreses com Fundació La Caixa, Cáritas o Creu Roja.

El soci director d'Advice Strategic Consultant, Jorge Díaz Cardiel, ha indicat que, d'altra banda, hi ha sectors que impulsaran la recuperació, amb l'ajuda dels fons europeus. Aquests són les activitats d'energies renovables i netes i les de digitalització i transformació digital.

GRAN EMPRESA ESPANYOLA SISTÈMICA

L'informe assenyala que la gran empresa espanyola sistémica --la que és essencial per a l'economia per la seva contribució econòmica, social i digital-- seria el factor més important de la recuperació per a la majoria dels espanyols (69%).

El segon factor és l'acompliment i l'evolució de l'economia mundial i la Unió Europea, mentre que el tercer és la política econòmica del Govern, al marge del color polític.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés