Publicat 11/7/2019 16:22:19CET

Fruits de Ponent planteja que Lleida implanti l'Agenda 2030 en agroalimentació

 Jaume Saltó i Carme Poveda
EUROPA PRESS

LLEIDA, 11 Jul. (EUROPA PRESS) -

Fruits de Ponent, empresa amb seu a Alcarràs (Lleida) i sòcia de la Red Española del Pacto Mundial de Naciones Unidas, ha plantejat a la Cambra de Comerç de Lleida que les empreses de la província del sector agroalimentari, acompanyades de les institucions, liderin la implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que marquen l'Agenda 2030 perquè, a parer seu, és una oportunitat per créixer i donar una marca al territori.

El director general de Fruits de Ponent, Josep Pressseguer, ha fet aquesta crida a la Cambra de Comerç de Lleida en la presentació de les dades de la Memòria Econòmica de Catalunya 2018 que es va publicar la setmana passada a Barcelona i un monogràfic de l'Agenda 2030.

"Lleida compleix les condicions per encapçalar i liderar el sector agroalimentari i les indústries que hi donen servei, pot haver-hi una oportunitat per liderar la implantació dels ODS perquè se'ns situï en el mapa, tenim la Universitat de Lleida (UdL), les cambres de comerç, Globalleida, entenc que la Generalitat i les entitats financeres haurien de sentir-se interpel·lats", ha afirmat.

Pressseguer ha afirmat que el pla ha de ser "exquisit i d'estrella Michelin", que fer-ho pot situar el territori en el mapa internacional, i ha plantejat com a mesures específiques campanyes de sensibilització i d'especialització per ajudar les empreses a implantar els ODS per aconseguir una marca.

"El consumidor el que vol és que les empreses, a més d'oferir un producte saludable, ofereixin un relat, saber d'on ha sortit, de quin territori i si l'empresa tracta bé els seus treballadors o tracta amb cura el medi ambient en general", ha remarcat.

La seva proposta ha estat ben acollida pel presidents de la Cambra de Comerç de Tàrrega, Carles Giribert, i de Lleida, Jaume Saltó, qui ha afirmat que la implantació dels ODS és un dels reptes que s'ha plantejat i ha avançat que entre tots miraran de conscienciar les empreses lleidatanes.

La responsable de la memòria econòmica, Carme Poveda, ha destacat que el 2018 l'economia lleidatana va créixer un 2,5% "que és una taxa elevada i per quart any consecutiu creix l'ocupació a un ritme considerable amb un 2,4 i 2,6 els darrers quatre anys".

Poveda ha assenyalat que la demografia ha deixat de créixer, que la indústria és el sector que millor s'ha comportat en crear un de cada quatre llocs de treball, 1.100 dels 4.600, i que Lleida ha estat la província catalana en la qual el nombre de viatgers allotjats en hotels ha crescut més.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.