Publicat 13/5/2019 11:50:36CET

Fruits de Ponent inverteix 1,5 milions en panells solars a Alcarràs (Lleida)

Agro.- Fruits de Ponent inverteix 1,5 milions en panells solars a Alcarràs (Lleida)
EUROPA PRESS

LLEIDA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

La cooperativa frutícola Fruits de Ponent d'Alcarràs (Lleida) ha invertit 1,5 milions d'euros en panells solars per proveir-se de tota l'energia que necessita el grup.

El director general del grup, Josep Presseguer, ha anunciat la inversió en declaracions als mitjans aquest dilluns des de la Seu Vella de Lleida, en què l'empresa i la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial de Nacions Unides han organitzat la jornada 'El sector agroalimentari davant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)'.

"Estem intentant suplir tota l'energia que necessita el grup per energia produïda per panells solars que sigui respectuosa amb el medi ambient", ha afirmat Presseguer, que ha apuntat a altres gestos de l'empresa com ara les seves polítiques de gènere, la creació d'una fundació que s'encarrega de la formació i la promulgació dels principis cooperatius.

El president de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial, Àngel Pes, ha assegurat que els ODS són "l'agenda de la humanitat" i ha dit que, perquè l'agenda sigui una realitat, l'element fonamental és el treball en "aliances".

"En aquestes aliances és molt important el treball entre el sector, per la qual cosa aquesta jornada s'inclou en la política que les Nacions Unides s'ha marcat per contribuir al compliment dels ODS", ha afirmat.

Per la seva banda, el president de Fruits de Ponent, Sebastià Escarp, ha afirmat que per a l'empresa, com a cooperativa, és un orgull donar a conèixer el que representen els ODS i ha afegit: "No sé si podrem deixar un món millor, però com a mínim no l'espatllem més".

L'alcalde de Lleida i candidat a reelecció, Fèlix Larrosa, ha apuntat que en el pacte mundial hauran de treballar totes les institucions i ha avançat la seva intenció de crear una oficina de seguiment amb tots els objectius de desenvolupament sostenible.