Publicat 14/05/2021 17:44CET

El FROB vota en contra dels sous del Consell de CaixaBank

Arxiu - El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri (centre), i el conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar (3e), durant una reunió de la Junta General d'Accionistes de CaixaBank, el 14 de maig del 2021, al Palau de Congressos, València.
Rober Solsona - Europa Press

La Junta d'Accionistes aprova per majoria tots els punts, fins i tot el dividend a compte del 2020

BARCELONA/MADRID, 14 maig (EUROPA PRESS) -

L'Estat, a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), ha votat aquest divendres en contra de la nova política de remuneracions dels consellers de CaixaBank durant la Junta General Ordinària d'Accionistes 2021 de l'entitat.

Fonts del FROB han confirmat a Europa Press que l'organisme ha votat en contra del punt 12 de l'ordre del dia, sobre la modificació de la política de remuneracions dels consellers, mentre que s'ha abstingut de la resta de propostes respecte a les remuneracions.

A més, ha votat a favor de la resta de les propostes que no tenien cap relació amb les remuneracions.

Els punts del dia s'han aprovat de la mateixa manera perquè el FROB té una participació del 16,11%, però amb aquest vot en contra de la política de remuneracions el Govern central envia un missatge d'acord amb les declaracions recents de membres de l'executiu.

La ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, no fa gaire va criticar les elevades retribucions dels alts càrrecs del sector bancari i, en la mateixa línia, el president del Govern central, Pedro Sánchez, va afirmar que no és acceptable acomiadar personal d'empreses de sectors que han guanyat durant la crisi quan es cobren salaris de sis xifres i s'incrementen beneficis i bonus.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha compartit els resultats de la votació durant la Junta que s'ha dut a terme aquest divendres al Palau de Congressos de València, la primera com a grup consolidat després de la fusió amb Bankia.

La Junta arriba enmig de les negociacions per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà 7.791 treballadors i les crítiques dels sindicats, que han sortit a manifestar-se als carrers de València i han traslladat les seves queixes a la direcció de la companyia.

El president rebrà una remuneració fixa d'1,65 milions d'euros, a la qual se sumarà fins a un màxim de 200.000 euros en concepte de retribució variable i un incentiu a llarg termini, materialitzat en accions de l'entitat durant diferents exercicis a partir de l'any 2025, en cas de complir amb els objectius establerts.

Goirigolzarri va cobrar el 2020 una remuneració fixa de 500.000 euros com a president de Bankia, alhora que va renunciar a la seva retribució variable, que podia ascendir fins a un 60% de la retribució fixa.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés