Publicat 4/9/2020 0:37:19 +02:00CET

El FROB estudiarà la generació de valor i recuperació d'ajudes en la fusió de CaixaBank i Bankia

MADRID, 4 set. (EUROPA PRESS) -

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que posseeix un 61,8% del capital de Bankia, ha afirmat que estudiarà l'eventual fusió de CaixaBank amb l'entitat nacionalitzada atenent fonamentalment a factors com la generació de valor i l'optimització en la recuperació de les ajudes proporcionades en el rescat, informen fonts del Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital.

"L'equip del FROB està permanentment analitzant les condicions de mercat amb la finalitat de protegir l'interès públic de la participació a Bankia. Com és natural, des del Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital es té contacte freqüent amb les principals entitats financeres del país", han afegit.

Així, en fer-se públic que el consell d'administració de Bankia ha començat l'estudi d'una possible operació corporativa amb CaixaBank, amb qui manté contactes, Economia ha dit que "en el cas que aquestes converses i estudis concloguin en una proposta d'acord de fusió, el FROB els analitzarà amb completa objectivitat des de la perspectiva de generació de valor i optimització de la seva capacitat de recuperació d'ajudes".

"Com s'ha assenyalat reiteradament, el Govern té una prioritat en relació amb Bankia: protegir l'interès general dels ciutadans espanyols, maximitzar el valor de la participació pública i reforçar l'estabilitat financera del país. Aquests són els principis que guiaran qualsevol decisió en aquest àmbit", han subratllat les mateixes fonts.

El rescat de Bankia l'any 2012 va implicar la injecció d'uns 24.000 milions d'euros en ajudes públiques, de les quals l'Estat ha recuperat fins avui una mica més de 3.000 milions després de l'alienació de dos paquets accionarials i via dividends.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 2. 2

  Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són "insuficients"

 3. 3

  Encontats homenatja Josep Vallverdú amb una escultura del popular personatge Rovelló a la plaça del Pou de Balaguer

 4. 4

  Nou integrants d'una coral de gòspel de Sallent donen positiu en la covid-19

 5. 5

  AMPLIACIÓ:Els treballadors de Saint-Gobain tornen a tallar l'N-340 a l'Arboç per denunciar el tancament de la cristalleria