Publicat 17/1/2019 19:49:50 +01:00CET

Freixenet va retallar el seu benefici a 1,067 milions per va augmentar la facturació un 1,3%

Pedro Ferrer i Andreas Brokemper
FREIXENET - Archivo

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

Freixenet ha tancat l'exercici fiscal 2017-18, que va finalitzar a l'abril, amb un benefici net d'1,067 milions d'euros enfront dels guanys de 8,4 milions registrats un any abans, han explicat a Europa Press fonts de la companyia.

Així mateix, el grup va incrementar el seu negoci un 1,3%, aconseguint els 542,25 milions d'euros, respecte als 535,1 milions obtinguts en l'exercici anterior, segons publiquen diversos mitjans.

Fonts de la companyia han atribut aquests resultats a l'augment dels preus de les matries primeres derivades de les males condicions climatolgiques, una situació que s'ha anat desenvolupant al llarg del temps.

Han afegit que els resultats també s'han vist afectats per "una gran quantitat de costos i provisions", i han destacat que hi ha hagut una reducció de les despeses operatives del 2%.

Quant als deutes a curt i llarg termini que el grup tenia a l'abril de 2018 amb els bancs, han precisat que el passiu a curt termini ja s'ha retornat al sistema bancari grcies als actius líquids, és a dir, préstecs intragrup: "L'aliana amb Henkell permet a Freixenet enfrontar el futur des d'una posició financera estable".