Actualitzat 04/05/2024 16:00

Freixenet i sindicats pacten una reducció de jornada del 20-50% aquest any arran de la sequera

Archivo - Grup Freixenet
GRUPO FREIXENET - Archivo

BARCELONA, 4 (EUROPA PRESS)

Grup Freixenet i els sindicats han acordat iniciar un règim de reducció de jornada entre un 20% i un 50%, per motius econòmics, tècnics i organitzatius o de producció (ERTO ETOP) arran de la falta de raïm i vi base per la sequera.

Afectarà els treballadors de Freixenet S.A. i Segura Viudas S.A.U. des del 13 de maig i "es preveu que duri fins el 31 de desembre del 2024", informa el grup aquest dissabte en un comunicat.

Freixenet ha dit que, a més del subsidi que els afectats rebin de l'Administració Pública, el Grup "els compensarà amb ajudes complementàries. Paral·lelament, també s'ha acordat protegir determinats col·lectius, pagues extres i vacances".

També ha afirmat que "la intensitat de la mesura s'adaptarà segons l'època de l'any i els efectes derivats de la sequera".

USOC

En un altre comunicat aquest mateix dissabte, el sindicat USOC ha valorat molt positivament l'acord, "sobretot tenint en compte la rapidesa i immediatesa que requeria la situació".

Ha dit que l'ERTO afectarà "la totalitat dels treballadors, exceptuant els jubilats parcials i les persones amb reducció de jornada, suposant una reducció de jornada entre el 20% i el 50%".

Per USOC, l'acord implica "millores econòmiques i socials, i va en la mateixa línia que l'acordat en l'anterior ERTO provocat per la covid el 2020".

ERTO ETOP

La Conselleria d'Empresa i Treball de la Generalitat va desestimar l'ERTO que va presentar Freixenet al principi, en no considerar la sequera com una força major, i va dir que l'empresa sí que podia negociar amb els sindicats un ERTO ordinari, instrument que contempla justificacions econòmiques, tècniques, organitzatives i productives.

El Grup va respondre llavors que la falta de raïm i vi base provocada per la sequera l'obligava a "sol·licitar un ERTO ETOP per motius econòmics, tècnics, organitzatius o de producció".

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés