Publicat 13/12/2019 15:05:44 +01:00CET

El fotoperiodista detingut en els aldarulls a Barcelona nega haver agredit agents

El fotoperiodista d''El País'  Albert Garcia i la seva advocada, Marisa Díaz.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 13 des. (EUROPA PRESS) -

El fotoperiodista del diari 'El País' Albert Garcia, que va ser detingut el 18 d'octubre durant aldarulls a la plaça Urquinaona de Barcelona per la sentència de l'1-O, ha negat aquest divendres davant el Jutjat d'Instrucció 32 de Barcelona haver agredit cap agent de la Policia Nacional.

En una atenció als periodistes després de la declaració, la seva advocada, Marisa Díaz, ha explicat que Garcia està investigat per suposats delictes de desobediència i resistència, i que el fotògraf ha relatat davant el jutge què va fer aquest dia, que res que no fos "treballar, i es va trobar amb aquesta desagradable sorpresa de ser detingut".

La lletrada també ha detallat que a la sala hi ha hagut un "petit incident" perquè la declaració no s'ha gravat i alguns detalls no estaven correctes en l'escrit de la declaració, però no els han permès corregir-los, per la qual cosa no han signat el document i presentaran un nou escrit perquè constin en la causa els matisos que volien introduir.

Aquest divendres també estava previst que atestés un policia nacional però no és a Barcelona i no se n'ha fet la declaració.

La Policia Nacional va arrestar el fotoperiodista el 18 d'octubre a la nit durant els aldarulls prop de la plaça Urquinaona, a l'altura de la Via Laietana, i un grup d'antiavalots el va tirar a terra per reduir-lo, el va emmanillar i el va ficar a un furgó policial, malgrat anar amb braçalet de premsa i la seva càmera.

La detenció es va produir quan Garcia volia fer una fotografia a l'arrest d'un manifestant, mentre que posteriorment un agent el va acusar d'haver-lo agredit per permetre que un altre arrestat fugís unes hores abans, fets que ell ha negat.