Publicat 10/8/2019 11:03:48 +02:00CET

Una fotografia de Trump amb un polze cap amunt i un nadó orfe a El Paso causa polèmica

El president dels Estats Units, Donald Trump, al costat de la seva dona Melania i un bebè orfe en un hospital en El Pas
@FLOTUS

WASHINGTON, 10 ago. (Reuters/EP) -

Una foto del president dels Estats Units, Donald Trump, somrient i amb un polze cap amunt mentre la seva dona, Melania, bressola un nadó orfe a El Paso, on un atac perpetrat la setmana passada va deixar 22 morts, ha causat polèmica després que la primera dama publiqués la imatge a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

La fotografia es va fer el dimecres al Centre Mèdic de la Universitat d'El Paso durant la visita de Trump a la ciutat de l'estat de Texas en la qual es va reunir amb personal mèdic i víctimes que van sobreviure a l'atac.

Trump i la seva dona havien visitat abans la ciutat de Dayton, a Ohio, per visitar també les víctimes d'un altre tiroteig que es va produir només 13 hores després de l'atac a El Paso i en el qual van morir 9 persones.

El mandatari nord-americà va evitar la premsa durant les visites als hospitals, però la Casa Blanca va publicar més tard un breu reportatge de les visites.

La primera dama també ha publicat diverses fotografies de la visita, entre elles una en la qual apareix bressolant un nadó de dos mesos els pares dels quals, Andre i Jordon Anchondo, van morir en l'atac protegint el seu fill dels trets.

Al costat de Melania es troba el president somrient i amb un polze cap amunt, a més de dos oncles del nadó, un d'ells també somrient i amb un braç rodejant les espatlles de Trump.

La imatge ha sorprès a molts a les xarxes socials com una mostra de la falta d'empatia o respecte per la gravetat de l'ocasió per part del mandatari.

"Un nadó va ser tret de casa seva i obligat a sortir en una sessió de fotos per al monstre l'odi del qual va matar els seus pares", ha assenyalat la demòcrata Greg Pinelo a través del seu compte a Twitter.