Publicat 13/06/2019 19:05

El Fòrum Gastronòmic Barcelona donarà visibilitat a la nova alta cuina europea

Fira.- El Frum Gastronmic Barcelona donar visibilitat a la nova alta cuina europea
FIRA BARCELONA

BARCELONA, 13 juny (EUROPA PRESS) -

El Frum Gastronmic Barcelona, organitzat per Fira de Barcelona a través de la seva societat Alimentria Exhibitions conjuntament amb Frum Gastronmic, donar visibilitat a la nova alta cuina europea en la seva propera edició, que tindr lloc del 18 al 20 de novembre sota el lema '(Re)pensar la gastronomia'.

En el certamen, que tindr lloc en el recinte de Montjuc de Fira de Barcelona, el saló convidar a la introspecció sobre el moment culinari actual, pel que comptar amb la participació dels protagonistes de les propostes gastronmiques d'alguns dels restaurants amb més personalitat actualment a Espanya, Itlia, Frana, Dinamarca i el Canad.

Entre ells, destaca la presncia de Jordi Cruz (bac ***), Niko Romito (Reale-Cassadona ***, d'Itlia), Carme Ruscalleda, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Disfrutar **), Paco Pérez (Miramar **), Oliver Peña (Enigma *), Jordi Butron i Xano Saguer (Essence by Espai Sucre) i Rasmus Munk (The Alchemist, de Dinamarca).

Tots ells impartiran ponncies en les quals aportaran la seva visió sobre la gastronomia actual, mentre que les canadenques Dominique Dutour (Gray Jay, Otawa) i Stépahanie Audet (LOV, Montréal), en representació de l'associació Fémmes Xefs de Montréal, compartiran la seva experincia com a impulsores d'una visibilitat més gran i apoderament de les dones en l'alta cuina.

En una altra sessió, cinc cuineres i cuiners posaran de manifest l'efervescncia de la gastronomia a Europa amb quatre projectes liderats per talents de menys de 35 anys: David Andrés, del restaurant Via Veneto * de Barcelona i Somiatruites d'Igualada, Nadia Sammut (Auberge La Feniere *, de Aix s Provence, Francia), William Jorgensen (Gastronom *, de Aarhus, Dinamarca) i Francesca Barreca i Marco Boccarelli, (Mazzo, de Roma, Itlia).

L'esdeveniment també mostrar les tendncies i propostes més noves en el panorama gastronmic de la ciutat de Barcelona de la m d'Artur Martínez (Aürt), Jon Giraldo i Jaime Lieberman (Ovnew), Eugeni de Diego (A Ploma) i Sergi Palacín i Ignacio Ussía (The Alchemix).

Finalment, també se celebraran tallers temtics sobre casquería conduts per Javier Estévez (La Tasquería *, de Madrid) i Diego Rossi (Trippa, de Mil, Itlia); restaurants amb hort amb Oriol Rovira (Els Casals *, de Sags, Barcelona); peixos i sostenibilitat amb Diego Gallegos (Sollo, de Fuengirola, Mlaga) i Chistopher Coutanceau (Christopher Coutanceau **, de La Rochelle, Frana; o el vi amb Carles Tejedor i Franois Chartier (Be So, de Barcelona), entre molts altres.

El saló ocupar per complet el pavelló 8 del recinte Montjuc de Fira de Barcelona, amb un total de 6.000 metres quadrats de superfície expositiva neta i 4.000 metres quadrats d'espai dedicat a activitats.

En cinc mesos de la seva celebració, el frum ha comercialitzat prop d'un 80% de l'espai expositiu previst, i espera la participació de més de 200 empreses expositores, entre les quals figuren Estrella Damm, Tupinamba, Sosa, Balfegó, Guzmán, Disteco, Friolisa, Barry Callebaut, Complet Hotel, Girbau, Vilajuga, Cuinats Jodri, Pordamsa, Assolim, Fructusweb i Soublin, entre d'altres.

REA HALAL

Així mateix, Frum Gastronmic Barcelona disposar d'un rea Halal, dedicada a empreses que presenten aliments i begudes permeses per la llei islmica, i que és destinat a un creixent segment de consumidors.

El director general d'Alimentria Exhibitions, J.Antonio Valls, ha destacat que "Frum Gastronmic Barcelona es presenta com un punt de trobada imprescindible per als professionals de la gastronomia".

"El ritme de contractació est sent realment satisfactori, amb una resposta molt positiva tant per part d'expositors tradicionals del Frum --un 47% d'empreses havien participat anteriorment-- com de companyies que no havien estat presents en les edicions precedents --i que suposen un 53%--", ha remarcat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés