El Fòrum Gastronòmic Barcelona donarà visibilitat a la nova alta cuina europea

Fira.- El Fòrum Gastronòmic Barcelona donarà visibilitat a la nova alta cuina europea
FIRA BARCELONA
Publicat 13/6/2019 19:05:47CET

BARCELONA, 13 Juny (EUROPA PRESS) -

El Fòrum Gastronòmic Barcelona, organitzat per Fira de Barcelona a través de la seva societat Alimentària Exhibitions conjuntament amb Fòrum Gastronòmic, donarà visibilitat a la nova alta cuina europea en la seva propera edició, que tindrà lloc del 18 al 20 de novembre sota el lema '(Re)pensar la gastronomia'.

En el certamen, que tindrà lloc en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, el saló convidarà a la introspecció sobre el moment culinari actual, pel que comptarà amb la participació dels protagonistes de les propostes gastronòmiques d'alguns dels restaurants amb més personalitat actualment a Espanya, Itàlia, França, Dinamarca i el Canadà.

Entre ells, destaca la presència de Jordi Cruz (Àbac ***), Niko Romito (Reale-Cassadona ***, d'Itàlia), Carme Ruscalleda, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Disfrutar **), Paco Pérez (Miramar **), Oliver Peña (Enigma *), Jordi Butron i Xano Saguer (Essence by Espai Sucre) i Rasmus Munk (The Alchemist, de Dinamarca).

Tots ells impartiran ponències en les quals aportaran la seva visió sobre la gastronomia actual, mentre que les canadenques Dominique Dutour (Gray Jay, Otawa) i Stépahanie Audet (LOV, Montréal), en representació de l'associació Fémmes Xefs de Montréal, compartiran la seva experiència com a impulsores d'una visibilitat més gran i apoderament de les dones en l'alta cuina.

En una altra sessió, cinc cuineres i cuiners posaran de manifest l'efervescència de la gastronomia a Europa amb quatre projectes liderats per talents de menys de 35 anys: David Andrés, del restaurant Via Veneto * de Barcelona i Somiatruites d'Igualada, Nadia Sammut (Auberge La Feniere *, de Aix s Provence, Francia), William Jorgensen (Gastronomè *, de Aarhus, Dinamarca) i Francesca Barreca i Marco Boccarelli, (Mazzo, de Roma, Itàlia).

L'esdeveniment també mostrarà les tendències i propostes més noves en el panorama gastronòmic de la ciutat de Barcelona de la mà d'Artur Martínez (Aürt), Jon Giraldo i Jaime Lieberman (Ovnew), Eugeni de Diego (A Ploma) i Sergi Palacín i Ignacio Ussía (The Alchemix).

Finalment, també se celebraran tallers temàtics sobre casquería conduïts per Javier Estévez (La Tasquería *, de Madrid) i Diego Rossi (Trippa, de Milà, Itàlia); restaurants amb hort amb Oriol Rovira (Els Casals *, de Sagàs, Barcelona); peixos i sostenibilitat amb Diego Gallegos (Sollo, de Fuengirola, Màlaga) i Chistopher Coutanceau (Christopher Coutanceau **, de La Rochelle, França; o el vi amb Carles Tejedor i François Chartier (Be So, de Barcelona), entre molts altres.

El saló ocuparà per complet el pavelló 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, amb un total de 6.000 metres quadrats de superfície expositiva neta i 4.000 metres quadrats d'espai dedicat a activitats.

En cinc mesos de la seva celebració, el fòrum ha comercialitzat prop d'un 80% de l'espai expositiu previst, i espera la participació de més de 200 empreses expositores, entre les quals figuren Estrella Damm, Tupinamba, Sosa, Balfegó, Guzmán, Disteco, Friolisa, Barry Callebaut, Complet Hotel, Girbau, Vilajuïga, Cuinats Jodri, Pordamsa, Assolim, Fructusweb i Soublin, entre d'altres.

ÀREA HALAL

Així mateix, Fòrum Gastronòmic Barcelona disposarà d'un Àrea Halal, dedicada a empreses que presenten aliments i begudes permeses per la llei islàmica, i que és destinat a un creixent segment de consumidors.

El director general d'Alimentària Exhibitions, J.Antonio Valls, ha destacat que "Fòrum Gastronòmic Barcelona es presenta com un punt de trobada imprescindible per als professionals de la gastronomia".

"El ritme de contractació està sent realment satisfactori, amb una resposta molt positiva tant per part d'expositors tradicionals del Fòrum --un 47% d'empreses havien participat anteriorment-- com de companyies que no havien estat presents en les edicions precedents --i que suposen un 53%--", ha remarcat.

Contador
L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.