Publicat 15/4/2019 17:03:00 +02:00CET

Forn torna a proposar a Maragall una llista unitria a Barcelona: "Encara som a temps"

BARCELONA, 15 abr. (EUROPA PRESS) -

El candidat de JxCat a l'Alcaldia de Barcelona a la presó, Joaquim Forn, ha tornat a proposar aquest dilluns al candidat d'ERC, Ernest Maragall, una llista unitria a Barcelona com a garantia d'xit del soberanisme en les urnes: "Encara som a temps".

En una carta per respondre la missiva que Maragall li va enviar el passat 10 d'abril, en la qual demanava a JxCat i la CUP un compromís d'unitat d'acció sobiranista després de les municipals, Forn ha dit que "deixar passar l'oportunitat de guanyar clarament les eleccions a Barcelona és un error polític que el soberanisme no es pot permetre".

"El soberanisme unit pot guanyar Barcelona; no posem més excuses ni prevencions. L'unitat s'ha de fer ara, refora el soberanisme i fer-ho fort a la ciutat. Aparqueu els dubtes, i pactem un projecte per a Barcelona, que vagi més enll de l'independentisme".

En aquest sentit, ha apostat per un projecte que també abordi temes com la seguretat, la mobilitat, l'habitatge, la promoció econmica i les polítiques socials i de benestar: "Ernest, saps que Catalunya necessita una capital governada amb una majoria molt slida".

Forn ha insistit que només amb una llista unitria Barcelona es pot defensar d'un Estat que "la vol disminuda i secundria", i ha recordat que en una visita de Maragall a la presó de Lledoners ja li va mostrar la seva voluntat i compromís amb l'unitat d'acció sobiranista.

"Si una llió podem treure dels resultats de les eleccions del 21-D és aquesta: la divisió de les forces sobiranistes van portar Cs a poder dir que havia guanyat a Catalunya. Vam poder fer govern, per als ajuntaments les coses són diferents", ha advertit.