Publicat 15/6/2019 18:25:03 +02:00CET

Forn: Colau és l'"instrument útil dels poderosos" per rebre els vots de PSC i Valls

DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 15 juny (EUROPA PRESS) -

El regidor electe de JxCat per Barcelona Joaquim Forn ha assegurat que la recentment reelegida alcaldessa, Ada Colau, ha estat l'"instrument útil dels poderosos", per aconseguir l'alcaldia amb els suports del PSC i tres vots de la plataforma BCN Canvi-Cs de Manuel Valls, i ha afegit que la seva victòria s'emmarca en una operació política.

En el seu discurs després de prendre possessió del càrrec aquest dissabte, ha insistit que Colau ha comès "un gran error en no respectar la llista més votada" --l'encapçalada pel candidat d'ERC, Ernest Maragall--, i ha dit que el posicionament dels comuns no contribueix a trencar la política de blocs, sinó que aclareix el seu paper la seva ambigüitat i l'equidistància, segons ell.

Malgrat les crítiques a la primera edil, el líder sobiranista ha recordat a tots els grups municipals que els reptes de la ciutat només es podran afrontar si s'és capaç de "superar determinades actituds negatives, determinades barreres mentals i partidistes que impedeixen arribar a grans acords".

"Podria, sens dubte, des de la meva situació personal, pensar que estic legitimat a apel·lar a un altre comportament, a una altra manera d'actuar, una actitud de confrontació. No ho faré. I no ho faré perquè estic convençut que l'única manera que ens permetrà avançar com a ciutat i societat és a través del diàleg i la cerca de consensos", ha expressat.

Forn ha començat la seva intervenció recordant la resta de polítics i líders sobiranistes presos i a l'estranger, i ha afirmat que li hagués agradat tornar a l'Ajuntament en llibertat.

"Malgrat el preu que estic pagant, torno ple de satisfacció i amb les conviccions fermes", i ha lamentat no poder anar a la visita institucional posterior al president de la Generalitat, Quim Torra.