Publicat 11/6/2019 14:39:59 +02:00CET

Forn, autoritzat a sortir de la presó per assistir a la constitució de l'Ajuntament de Barcelona

Prisiones prepara el traslado de Forn para que tome posesión como concejal en coordinación con Guardia Civil y Mossos
POOL - Archivo

MADRID, 11 juny (EUROPA PRESS) -

El tribunal que jutja el procés al Tribunal Suprem ha autoritzat la sortida de la presó de l'exconseller d'Interior de la Generalitat encausat per rebel·lió Joaquim Forn els propers dies 14 i 15 de juny per assistir a la constitució de l'Ajuntament de Barcelona i prendre així possessió del seu càrrec de regidor.

D'acord amb el que ha informat la Fiscalia, els magistrats assenyalen que la sortida de Forn de la presó de Soto del Real (Madrid) haurà d'anar acompanyada "de mesures que garanteixin la seva seguretat i retorn al centre penitenciari d'origen, sense ajornament ni dilació, el dia 15".

En la seva interlocutòria, que s'ha donat a conèixer aquest dimarts, el tribunal estableix que l'autorització "se circumscriu, de manera exclusiva, a la presentació dels documents precisos davant del registre de la corporació i a la seva assistència a l'acte de constitució de la corporació" i "no legitima la presència del senyor Forn en cap altre fòrum ni institució, pública o privada, diferent de la corporació municipal".

RESPONSABILITAT DELS AGENTS POLICIALS

També assenyala la Sala que els agents de les Forces i Cossos de Seguretat "que resultin finalment encarregats de la custòdia i trasllat del senyor Forn assumiran la responsabilitat que la seva presència en la Corporació es limiti a les finalitats que justifiquen aquesta autorització".

Afegeixen en aquest sentit que "als efectes legals procedents, la present resolució servirà de requeriment formal", en clara al·lusió al fet que la custòdia i trasllats pot ser previsiblement encomanada als Mossos d'Esquadra al territori de Catalunya, a més de la participació de la Policia Nacional o la Guàrdia Civil.

La interlocutòria recorda que el Reglament Municipal de l'Ajuntament de Barcelona disposa que abans de prendre possessió, els electes han de presentar a la Secretaria General de l'Ajuntament la declaració de béns i activitats i descriu la resta de tràmits que ha de dur a terme el regidor electe, que a més és alcaldable per la llista de JxCat.

el més llegit

 1. 1

  La jutgessa autoritza que Junqueras, Rull i Turull surtin de la presó per treballar

 2. 2

  Una dona es llença pel balcó per por que l'agredeixi la seva parella a Manresa

 3. 3

  La Generalitat decidirà dimecres sobre l'ús obligatori de la mascareta

 4. 4

  Presó per a la detinguda per matar a punyalades una familiar a Pont de Vilomara (Barcelona)

 5. 5

  Bolsonaro confirma que té coronavirus