Actualitzat 09/10/2015 12:10

Formació d'experts en tast d'oli d'oliva

TARRAGONA, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura, a través del Laboratori Agroalimentari de Cabrils, i l'Escola Agrària de Mas Bové de Constantí (Tarragona), han organitzat aquesta setmana l'última sessió del curs avançat en tast d'oli d'oliva que s'ha celebrada a Reus (Tarragona) durant els mesos de juliol, setembre i octubre, i que ha reunit 19 alumnes seleccionats.

En un comunicat d'aquest divendres, la Generalitat ha explicat que es van presentar més de 60 sol·licituds per participar en el curs, però que finalment es van seleccionar 19 vinculats al sector i amb formació prèvia relacionada.

El curs ha consistit en deu sessions fonamentalment pràctiques en les quals s'ha tractat tant el tast com la reglamentació que la regula, la tècnica per realitzar-la i les propietats de l'oli d'oliva, tant els conceptes positius --afruitat, amarg i picant-- com els negatius --avinagrat, sota, ranci--.

La Generalitat considera que el nivell dels alumnes ha estat "bastant elevat" i que això comportarà beneficis per al sector, ja que els participants es convertiran en aspirants a tastadors professionals del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges de Catalunya.

L'èxit del curs ha propiciat que la Conselleria hagi decidit organitzar un nou per al 2016, ha avançat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés