Publicat 18/6/2020 11:18:57 +02:00CET

Forcadell podrà sortir de Wad-Ras cinc dies a la setmana durant 12 hores per fer voluntariat

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell surt de la presó de Mas d'Enric, el Catllar (Tarragona), per primera vegada en aplicació de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari, el dilluns 17 de febrer del 2020.
TWITTER CARME FORCADELL - Archivo

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell podrà sortir de la presó de dones de Barcelona, Wad-Ras, cinc dies a la setmana durant 12 hores per fer voluntariat.

Així ho ha aprovat la Junta de Tractament, que ha redissenyat l'aplicació de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari a Forcadell després que hagi arribat al centre provinent de la presó de Mas d'Enric (Tarragona), ha explicat aquest dijous a la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima en un comunicat.

Forcadell, classificada en segon grau, ja tenia aplicat l'article 100.2 abans del canvi de presó, que feia servir per fer voluntariat i cuidar la seva mare (amb 12 hores diàries tres vegades per setmana), i com que ara es troba a Wad-Ras els funcionaris del centre han acordat unes altres condicions.

Un cop aprovat per la Junta de Tractament, el Jutjat de Vigilància Penitenciària haurà de ratificar o tombar el nou 100.2 després d'escoltar el posicionament de la Fiscalia, que pot recórrer la decisió.

Forcadell va ser traslladada dilluns des de Mas d'Enric fins a Wad-Ras, i va demanar el canvi de presó per motius de vinculació familiar

Contador