Publicat 24/02/2021 19:14CET

El fons Sigma Balanced d'Andbank obté els 5 globus de sostenibilitat de Morningstar

Seu del grup Andbank, en Escaldis-Engordany (Andorra), amb el logotip del 90 aniversari que compleix en 2021
ANDBANK

També obté 4 estrelles en les classes institucional i pla de pensions

ESCALDIS-ENGORDANY (ANDORRA), 24 febr. (EUROPA PRESS) -

El fons d'inversió Sigma Balanced d'Andbank ha obtingut els cinc globus de màxima qualificació del rating de sostenibilitat que atorga l'agència Morningstar, informa el banc andorrà aquest dimecres en un comunicat.

L'índex avalua els criteris d'inversió sostenible aplicats a la selecció d'actius segons la categoria del fons, explica Andbank, que afegeix que el fons també ha rebut quatre estrelles Morningstar en dues classes del fons: la institucional i la del pla de pensions.

La qualificació s'ha obtingut "gràcies a la rendibilitat acumulada del 15,20% en els últims 5 anys, i un adequat control del risc durant uns últims mesos molt volàtils", afirma el grup bancari.

"Malgrat les fluctuacions dels mercats a causa de la crisi sanitària", el fons es va situar amb un retorn positiu al tancament de l'any 2020 en les seves tres classes: +3,24% (A), +3,97% (B), i 4,73% (P).

JORDI RIERA

El Sigma Balanced és un fons mixte, UCITS IV domiciliat a Luxemburg, que inverteix principalment en bons i accions, amb una banda d'exposició a renda variable que se situa entre el 30% i el 80%, a més d'aplicar criteris de gestió ESG en la seva estratègia.

El fons està assessorat per Jordi Riera, Head of Advisory & Portfolio Management d'Andbank Andorra, "amb una àmplia experiència en la gestió de fons i carteres", destaca el banc.

Les companyies seleccionades d'aquest fons "parteixen d'una base de qualitat, amb perspectives de creixement sòlides i amb una posició favorable al seu mercat".

"Aquesta aproximació es combina amb una gran agilitat en la gestió estratègica i tàctica, amb l'objectiu que el fons tingui un bon comportament en qualsevol entorn", afirma el grup bancari.

"Després d'un any difícil als mercats a causa de la crisi sanitària --ha afirmat Riera--, hem obtingut un resultat molt òptim del fons".

"Som conscients de l'entorn enormement complex; per aquest motiu, un dels principals objectius se centra en la gestió del risc de les inversions dels nostres clients", ha afegit.

Ha qualificat el Sigma Balanced com una de les millors alternatives del mercat, "tant per la seva estratègia flexible com pel seu ampli univers d'inversió".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés