Publicat 21/04/2016 19:35CET

El fons estatunidenc JC Flowers s'adjudica Vall Banc (anterior BPA) per 29 milions

Sucursal de BPA en Andorra
EUROPA PRESS

Els clients 'lícits' de BPA podran recuperar l'operativitat "de manera gradual"

BARCELONA, 21 abr. (EUROPA PRESS) -

El fons d'inversió estatunidenc JC Flowers s'ha adjudicat Vall Banc (que aglutina el negoci lícit de Banca Privada d'Andorra, BPA) per fins a 29 milions d'euros, ha informat aquest dijous l'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries (Areb) d'Andorra després de la decisió presa pel consell d'administració.

L'oferta de la firma americana inclou un desemborsament inicial en formalitzar-se la compravenda i una sèrie escalonada de pagaments vinculats a l'evolució del negoci.

L'Areb l'ha elegit perquè considera que "reuneix tots els requisits exigits": optimitza l'ús dels recursos públics, ofereix bones perspectives de continuïtat de negoci per a Vall Banc, els seus clients i els seus treballadors, a més de garantir l'adopció de les millors pràctiques de negoci i de compliment normatiu, fruit de l'experiència de JC Flowers en la gestió d'entitats financeres.

TRASPÀS DE COMPTES EN UNES SETMANES

El consell d'administració de l'Areb també ha aprovat la resolució que estableix les bases i condicions per al traspàs ordenat de clients lícits, actius i passius de BPA a Vall Banc, tenint en compte la normativa de prevenció de blanqueig de capitals i finançament del terrorisme.

Els clients considerats traspassables, que constitueixen "la gran majoria dels antics clients de BPA", veuran passar els seus comptes a Vall Banc en unes setmanes, fet que els permetrà recuperar la normalitat de manera gradual, després d'un any amb restriccions operatives, ha avançat l'Areb.

Els clients que encara no han superat el procés de revisió de prevenció del blanqueig es mantindran a BPA, com a mínim de manera transitòria, i rebran comunicacions de l'entitat per informar-los del resultat de l'anàlisi.

ABSORCIÓ DE PÈRDUES

La resolució de l'Areb suposa l'absorció de les pèrdues de BPA, xifrades en -103 milions d'euros, mitjançant l'amortització total del capital de l'entitat, els instruments híbrids (preferents) i el deute subordinat en els termes previstos per llei.

També es produirà un augment del capital social de Vall Banc de 27 milions d'euros mitjançant l'emissió de noves accions que seran subscrites per Areb, fet que l'elevarà fins a 30 milions per complir amb les exigències reguladores sobre capital mínim establertes per la legislació andorrana en matèria d'entitats financeres.

VOLUNTAT DE LIDERATGE

El director general i conseller delegat de JC Flowers & Co, J. Christopher Flowers, ha celebrat l'adjudicació en un comunicat, i ha mostrat la voluntat de transformar Vall Banc "en un líder de la indústria pel servei que brindarà als clients de banca privada i les seves capacitats de gestió".

"Confiem que el nostre profund coneixement del sector financer, així com la nostra aposta sostinguda pel talent i les solucions innovadores potenciaran el desenvolupament de Vall Banc", ha afegit.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés