Publicat 22/2/2019 18:30:20CET

Foment treu a concurs el manteniment de les línies AVE a Sevilla i Barcelona per 245 milions

Línia AVE
ADIF - Archivo

MADRID, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Foment ha tret a concurs els contractes de prestació de serveis de manteniment de les línies ferroviries d'Alta Velocitat Madrid-Sevilla i Madrid-Barcelona per un període de quatre anys i un import total de 245 milions d'euros.

Els contractes, que es liciten en dos lots, abasten la realització dels treballs de manteniment tant de les vies com de les seves installacions fonamentals per garantir el "correcte estat de conservació de la infraestructura".

En concret, d'una banda, el Departament que dirigeix José Luis Ábalos licitar el contracte de manteniment de la línia AVE que uneix Madrid amb Barcelona i la frontera francesa per un import de 135,36 milions d'euros.

Aquest contracte es treu a concurs en dos lots, un que comprn el traat entre Madrid i Zaragoza, estimat en 54,34 milions per al conjunt dels quatre anys que abasta el contracte, i un segon des de Saragossa fins a Girona, per 81 milions.

Així mateix, Foment presentar el contracte de manteniment de la línia AVE més longeva del país, la que uneix Madrid amb Sevilla i Mlaga per un import de 109 milions.

En aquest cas, el contracte també s'ha dividit en dos lots, un que comprn des de la capital fins a Ciudad Real, pressupostat en 56 milions per als quatre anys, i un altre des d'aquesta ciutat fins a Mlaga per 53 milions.

En un comunicat, el Ministeri va indicar que aquests treballs de manteniment "són necessaris per garantir la seguretat de les circulacions, la fiabilitat de les installacions i el confort dels usuaris".

GAIREBÉ 200 MILIONS PER A MILLORES DE SEGURETAT

En parallel, Foment ha anunciat una inversió de 191,72 milions d'euros per comprar, també mitjanant un procés de concurs públic, installacions del sistema de seguretat ASFA Digital, l'última versió dels sistemes installats en les vies convencionals.

Aquesta inversió constitueix la segona fase d'implantació d'aquest sistema, més avanat respecte a l'ASFA analgic. El contracte de compra dels dispositius i la seva installació s'estructura en tres lots.