Foment del Treball, Pimec i Fepime ratifiquen l'acord de representativitat empresarial

Presentació del preacord de representativitat empresarial de la Generalitat d
David Zorrakino - Europa Press
Publicat 15/3/2019 16:16:35CET

Sánchez Llibre i González parlen d'un dia "històric" encara que difereixen sobre les subvencions

BARCELONA, 15 Març (EUROPA PRESS) -

Foment del Treball, Pimec i Fepime han ratificat aquest divendres l'acord de representativitat empresarial que van tancar fa uns dies, acompanyats dels consellers de Treball i de Justícia, Chakir el Homrani i Ester Capella.

En una roda de premsa posterior al Departament de Treball juntament amb el conseller, els presidents de Foment del Treball i de Pimec, Josep Sánchez Llibre i Josep González, han qualificat d'"històric" l'acord que van ratificar aquest dijous les seves juntes i òrgans de govern, encara que han mostrat diferències sobre com es distribuiran les subvencions, que són uns 2,2 milions d'euros a repartir anualment.

El conseller ha ressaltat la generositat de totes les parts i la unitat d'acció que contempla l'acord, així com el diàleg que ha permès l'enteniment: "En un moment en què el diàleg es posa en qüestió en l'àmbit polític, donem un missatge molt potent per a tota la nostra societat".

UNITAT D'ACCIÓ

L'acord, que s'ha assolit amb la mediació de la Conselleria, té una durada de deu anys i implica la renúncia de Fepime com l'organització empresarial més representativa i el reconeixement de la seva vinculació a Foment del Treball.

El text assegura, per garantir la unitat d'acció, que la representació institucional es considerarà paritària "amb caràcter general", i es garantirà amb un nombre igual de representants entre totes dues organitzacions.

En cas que hi hagi un nombre més gran o inferior de membres en començar a aplicar-se aquesta mesura entre les organitzacions, això no podrà comportar que s'imposi una majoria sobre l'altra quan s'expressi el vot per separat, amb la qual cosa "les parts, amb aquest acord, assoleixen un compromís d'unitat d'acció empresarial sota el consens", segons el text.

PARITAT: 58% I 42%

D'aquesta manera, segons el text, "sense perjudici de la unitat d'acció i la paritat amb caràcter general", s'ha acordat una distribució d'un 58% per a Foment del Treball i un 42% per a Pimec, que el 2022 es reduirà, amb un 55% per a la patronal de les grans empreses i un 45% per a la de les pimes.

La Conselleria es compromet a modificar el Decret 206/2015 perquè el mecanisme de recompte establert en aquesta norma només s'apliqui si les parts, després d'acabar el termini de deu anys, no acorden una pròrroga o un altre acord que el substitueixi, o bé, en cas que les parts sol·licitin l'inici del recompte.

Per a Sánchez Llibre, aquest divendres no hi ha hagut guanyadors ni perdedors entre les patronals: "Avui hi ha uns grans guanyadors, que són tots els empresaris i totes les empresàries del nostre país, tots els autònoms i totes les grans corporacions".

González ha lamentat el desacord durant anys i les complicacions fiscals que l'han agreujat, i ha agraït la feina del conseller i del secretari general de la Conselleria, Josep Ginesta.

Preguntats per si es plantegen presentar una llista única a les eleccions a la Cambra de Barcelona, tots dos no ho han descartat però ho veuen difícil.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.