Publicat 19/7/2019 17:39:07 +02:00CET

Foment del Treball denuncia l'ANC davant de l'Acco per la seva campanya 'Consum Estratègic'

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre
EUROPA PRESS - Archivo

Sol·licita mesures cautelars davant de l'Acco i del jutjat del Mercantil i demana el tancament del web

BARCELONA, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

Foment del Treball ha presentat una denúncia davant de l'Autoritat Catalana de la Competència (Acco) contra l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per la seva campanya 'Consum Estratègic'.

Segons fonts de la patronal consultades per Europa Press, també ha presentat una sol·licitud de mesures cautelars als jutjats del Mercantil, prèvia a la presentació d'una demanda per presumpta competència deslleial.

En la denúncia, recollida per Europa Press, Foment considera que l'estratègia de l'ANC a partir d'un registre públic de les empreses compromeses amb l'economia de Catalunya "és una conducta anticompetitiva prohibida perquè és contrària a la bona fe, falseja la lliure competència en el mercat i afecta l'interès públic".

L'ANC va presentar la campanya el novembre de l'any passat per fomentar el consum en empreses que responguin a uns valors " de lliure mercat, de no ingerència dels poders polítics i que respectin les decisions democràtiques dels ciutadans" de Catalunya.

DENUNCIA

La patronal considera que "la il·legalitat" de la conducta de l'ANC es manifesta per la gravetat, notorietat i importància qualitativa i quantitativa de les seves conseqüències reals i potencials per a la competència en el mercat.

La patronal exposa que la campanya de l'ANC comporta la recomanació a consumidors i proveïdors catalans "de fer el boicot" a determinades empreses i de contractar productes i serveis d'una llista confeccionada per la mateixa entitat.

"I això implica sens dubte un conjunt d'actes d'obstaculització del mercat que reuneixen les tres condicions necessàries perquè puguin ser considerats com actes de competència deslleial", argumenta.

ELIMINAR EL WEB 'CONSUM ESTRATÈGIC'

L'organització empresarial també posa de manifest la possibilitat prevista d'imposar una multa per un import de fins a 60.000 euros a cadascun dels representants legals de l'ANC o a les persones que integren els òrgans directius i que hi hagin intervingut.

També figura en la denúncia a l'Acco la sol·licitud de mesures cautelars per assegurar "el cessament immediat de les conductes i actes de boicot i obstaculització que falsegen la competència i afecten l'interès públic", i eliminar el web 'consumestrategic.cat'.

La patronal assegura en la denúncia que la conducta de l'entitat independentista afecta les condicions de competència d'un ampli mercat rellevant "com és el de tots els sectors econòmics de Catalunya".