Publicat 5/2/2019 15:40:21CET

Foment del Treball demanarà un nou decret al Govern català si no arriba a un acord amb Pimec

EUROPA PRESS

Assegura que vol continuar negociant la representativitat empresarial amb la patronal de González

BARCELONA, 5 Febr. (EUROPA PRESS) -

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha anunciat aquest dimarts que demanarà un nou decret al Govern de la Generalitat si no arriba a un acord sobre la representativitat empresarial amb Pimec i mentre les sentències sobre l'actual norma no siguin fermes.

"Si finalment no ens posem d'acord, el Govern català ha de ser conscient que ha de modificar aquest decret", ha exposat Sánchez Llibre en la roda de premsa que la patronal celebra després de cada Junta Directiva.

Sánchez Llibre ha indicat que vol que es modifiqui l'article 7 de l'actual decret, que ha explicat que és el que estableix que la quota de representativitat ha de sortir de comptar el nombre d'empreses afiliades a les diferents patronals catalanes.

Ha suggerit que perquè el recompte sigui "més objectiu, proporcional i més real" sobre l'economia catalana l'article hauria d'incloure que es tingui en compte el nombre de treballadors i el volum de facturació de cadascuna de les empreses.

En aquest sentit, el president ha defensat que el 70% del PIB català està representat a Foment a través de les empreses i associacions que estan afiliades a la seva patronal i que negocia el 90% dels convenis col·lectius que se signen a Catalunya.

SEGUIR NEGOCIANT

Sánchez Llibre ha assegurat que vol continuar negociant amb Pimec sobre la representativitat patronal i mirar d'arribar a un acord, i ha explicat que l'última proposta que li ha plantejat és que les quotes de representativitat es reparteixin amb un 65% per a Foment del Treball i Fepime --la patronal de pimes de Foment-- i un 35% per a Pimec.

Ha remarcat que aquesta no serà l'última proposta de Foment perquè les negociacions "encara no estan tancades" i ha assenyalat que el plantejament de Pimec és que la representativitat es reparteixi entre totes dues amb un 50% per a cadascuna.

Actualment, la representativitat patronal es distribueix entre els tres agents per separat: un 60% per a Foment del Treball, un 15% per a Fepime i un 25% per a Pimec.

Sánchez Llibre ha afegit que espera que l'acord amb Pimec "sigui possible en un termini breu de temps" i ha asseverat que la patronal liderada per Josep González també vol continuar negociant per arribar a un pacte.

Ha defensat que vol que aquest pacte sigui en benefici de tots els empresaris catalans i que garanteixi la "unitat d'acció" perquè l'economia catalana continuï sent competitiva.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.