Publicat 15/06/2015 11:32

Foment del Treball demana un marc normatiu adequat per a la reindustrialització europea

J.Gay de Montellà (Fomento del Trabajo) C.Gasòliba (Cidob) D.Calleja (CE)
EUROPA PRESS

Calleja (CE) defensa que el TTIP permetria augmentar el PIB de la UE en un 1% anual

BARCELONA, 15 juny (EUROPA PRESS) -

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha assegurat aquest dilluns que el creixement de la UE ha de basar-se en una indústria manufacturera sòlida i forta, per a la qual cosa ha reclamat als responsables polítics que "creïn les condicions marc adequades" perquè les empreses europees puguin millorar la seva competitivitat.

En la inauguració de la III Jornada Europea Cidob 2015 'Una nova industrialització per a Europa', ha recordat que l'estratègia d'industrialització de la UE s'ha marcat com a objectiu aconseguir que un 20% del PIB del conjunt dels Estats provingui del sector industrial, el que assegura que ja compleix Catalunya, on l'objectiu és arribar al 25% en cinc anys.

Ha insistit que el principal repte de les empreses industrials és convertir-se en líders de la innovació tant de productes com de processos per poder guanyar quota de mercat.

"Per a això, han de tenir el marc adequat", i ha afirmat que ha d'estar integrat en tots els nivells de les preses de decisions, tant administració local, com estatal i europea.

Entre les necessitats de la indústria per créixer ha assenyalat el reforç de la competitivitat de la política energètica i climàtica, l'obertura de mercats internacionals, l'expansió d'infraestructures, la millora de l'accés al finançament, mercats de treball més dinàmics i adaptar l'educació als requeriments de la indústria.

GASÒLIBA: EXEMPLE ALEMANY

El president del Cidob, Carles Gasòliba, ha posat com a exemple d'un model industrial sòlid Alemanya, on el sector industrial suposa el 26% del PIB.

"L'exemple alemany s'ha estès com una referència per a l'ocupació i el creixement", segons ell, però ha lamentat que molt pocs Estats de la UE tenen un pes industrial superior al 20%: només la República Txeca, Irlanda i Hongria, mentre que a l'altre extrem se situen Grècia, Espanya i Gran Bretanya.

DEFENSA DEL TTIP

El director d'Empresa de la CE, Daniel Calleja, ha explicat l'estratègia europea per recuperar el pes que tenia la indústria abans de la crisi -cinc punts percentuals--, i ha defensat que l'Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió (TTIP) suposaria un creixement addicional del PIB anual.

"Sé que hi ha reticències però hem de fer un esforç per explicar millor els seus beneficis i augmentar la transparència en les negociacions", ha dit, i ha assegurat que el PIB augmentaria un 2,2% si es tanquessin tots els acords que la CE està negociant amb diversos països del món, fet que suposa 275.000 milions d'euros addicionals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés